Prati nas

Vijesti

Metropola

Zagreb ima 67 novih slučajeva; 18 ih je virus donijelo s ljetovanja, a petero iz BiH

Također za 119 osoba je određena mjera izolacije tako da je pod aktivnim nadzorom samoizolacije 1.254 osobe.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Na području Grada Zagreba u prethodnom razdoblju zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tokom jučerašnjeg dana na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar izvršeno je 300 testiranja, čulo se na press konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar kazao je kako je od spomenute brojke novooboljelih njih 7 negativne epidemiološke anamneze, 24 osobe su kontakt s prethodno oboljelim, 18 osoba se zarazilo na godišnjem odmoru, 13 ih je još u obradi, a 5 slučajeva je uvezeno iz BIH. Također za 119 osoba je određena mjera izolacije tako da je pod aktivnim nadzorom samoizolacije 1.254 osobe.


Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč komentirao je opterećenost zdravstvenog sustava: “Činimo sve što je u našoj moći, bez obzira na epidemiološku situaciju drugi kronični bolesnici neće ostati bez potrebne liječničke pomoći.”

Zamjenica gradonačelnik doc.dr.sc. Olivera Majić naglasila je kako je epidemiološka situacija u Zagrebu pod kontrolom te je još jednom pozvala sve građane da se nastave pridržavati epidemioloških mjera opreza.

.

Vijesti

Premijer Plenković je, za svaki slučaj, odredio svojeg zamjenika

Plenković je podsjetimo od subote u samoizolaciji, a nakon što je potvrđeno da mu je supruga pozitivna na novi koronavirus. U ponedjeljak je i samom premijeru potvrđena infekcija koronavirusom.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

U slučaju da ne bude mogao obavljati premijerske dužnosti, premijera Andreja Plenkovića mijenjati će ministar branitelja koji tako postaje prvi potpredsjednik Vlade RH.

“Predsjednik Vlade odredio je potpredsjednika Tomu Medveda da ga mijenja u slučaju spriječenosti, no zasad za time nema potrebe. Vlada najnormalnije funkcionira, a predsjednik Vlade osjeća se dobro i obavlja sve aktivnosti i obveze od kuće”, poručio je glasnogovornik Vlade.


Plenković je podsjetimo od subote u samoizolaciji, a nakon što je potvrđeno da mu je supruga pozitivna na novi koronavirus. U ponedjeljak je i samom premijeru potvrđena infekcija koronavirusom. Sjednicu vlade vodio je preko video veze.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP