Prati nas

Vijesti

Gdje čeljad nije bijesna...

Milanović: ‘Djeci je mjesto u školama, moramo biti prilagodljivi i tolerantni’

Fizički boravak u školama nezamjenjiv je način obrazovanja i uz svu prednost tehnologije i sve što ona pruža i ostaje jedini način cjelovitog formiranja djece i mladih, misli predsjednik.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screnshot: HRT)

Povodom početka nove školske godine, učenicima, roditeljima i nastavnicima se obratio predsjednik Zoran Milanović. Kaže, prvi je dan još jedne nove školske godine, ali toliko drugačije od svih do sada.

“I baš zato želim istaknuti kako je jako važno da se djeca vraćaju u škole, u školske klupe. Djeci je mjesto u školama, koje ništa ne može zamijeniti. Jasno u ovoj situaciji koju imamo ključno je osigurati ne samo sve odgojno-obrazovne potrebe djece, nego i zaštitu njihova zdravlja”, kazao je u video poruci.


“Svi sudionici odgojno-obrazovnog procesa trebaju biti tolerantni i prilagodljivi u novim uvjetima u kojima se učenici, nastavnici i roditelji nalaze. Fizički boravak u školama nezamjenjiv je način obrazovanja i uz svu prednost tehnologije i sve što ona pruža i ostaje jedini način cjelovitog formiranja djece i mladih”, dodao je.

“Kao društvo uspijevamo se nositi s problemom epidemije svjetskih razmjera. Uvjeren sam kako u svima nama ima čvrstine i odgovornosti da odgojno-obrazovni sustav također održimo cjelovitim i sigurnim”, zaključio je Milanović.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP