Prati nas

Vijesti

Metropola

U Zagrebu su 74 nova slučaja koronavirusa, starijim građanima podijeljeno je 250.000 maski

Trenutno je u Zagrebu 630 aktivnih slučajeva i 1.785 aktivnih samoizolacija.

Objavljeno

|

foto: Lucrezia Carnelos/Unsplash

Prema izvješću gradskog Stožera civilne zaštite u Zagrebu je u proteklih 24 sata 74 novooboljelih osoba od koronavirusa.

U Nastavnom zavodu “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 489 testiranja, a za 210 osoba određena je mjera samoizolacije. Od novooboljelih 11 osoba je za sada negativne epidemiološke anamneze, 43 osobe su kontakti s ranije oboljelima, sedam osoba se povezuje s boravkom na godišnjem odmoru, osmero ih se povezuje s boravkom na maturalnom putovanju, jedan slučaj je izloženost u teretani, za četiri osobe epidemiološka obrada je u tijeku, a osam ih je uvoz iz Bosne i Hercegovine.

Trenutno je u Zagrebu 630 aktivnih slučajeva i 1.785 aktivnih samoizolacija. Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić kazala je i kako je Grada Zagreb putem mjesnih odbora podijelio 250.000 zaštitnih maski sugrađanima starije životne dobi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.