Prati nas

Vijesti

Metropola i virus

293 novooboljela u Zagrebu, pomno planirajte odlazak na gradska groblja

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je apelirala na građane da uoči Svih svetih, odnosno da već danas počnu planirati odlaske na groblja, posebice na Mirogoj, Markovo polje i Miroševac kako bi se izbjegle gužve.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Dolac (foto: Sandro Bura)

U protekla 24 sata u Zagrebu su zabilježena 293 novooboljela, provedena su 1.402 testiranja na SARS-CoV-2, a samoizolacija je određena za 1054 osobe, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

“Od ukupnog broja novozaraženih, 90 ih je zasada s negativnom epidemiološkom anamnezom, 92-oje je bilo u kontaktu s COVID pozitivnim osobama, a za dvije osobe je vjerojatno da su se zarazili na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, dok ih je petero doputovalo iz BiH, Njemačke, Švedske i Rumunjske. Također, za troje novooboljelih se smatra da su virusu bili izloženi tijekom hospitalizacije, a za jednog tijekom sportske aktivnosti. Obrada za stotinu osoba je u tijeku”, rekla je glavna sestra Nastavnog zavoda Cecilija Rotim.


Dodala je da je tijekom jučerašnjeg dana utvrđen pozitivitet kod dvaju učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te kod 12 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije je određena za 67 učenika i 6 nastavnika osnovnih te za 253 srednjoškolca.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je istaknuo da su aktivnosti u domovima zdravlja izrazito pojačane. “U COVID ambulantama je pomoć zatražilo 711 osoba, na testiranje ih je upućeno 517, a mjera samoizolacije je određena za 21. U izolaciji u Tomislavovome domu je trenutno 17 studenata” , rekao je.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je apelirala na građane da uoči Svih svetih, odnosno da već danas počnu planirati odlaske na groblja, posebice na Mirogoj, Markovo polje i Miroševac kako bi se izbjegle gužve. Zahvalila je građanima što se pridržavaju mjera i uputa Nacionalnog i Gradskog stožera.

.

Vijesti

Crobarometar: HDZ stabilno vodi, Milanović gubi potporu građana

Predsjednik, naravno, većinsku potporu ima od svoje bivše stranke s više od 70 posto, ali tu su birači Mosta među kojima gotovo svaki drugi podupire njegov rad.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Dnevnik Nove TV objavio je redovno mjesečno istraživanje Crobarometar o političkim preferencijama građana.

HDZ i dalje prvi

Hrvatska demokratska zajednica ponovno je prvi izbori među biračima. Za tu bi stranku glasovalo 31,5 posto ispitanika. Iako bilježe blagi pad, to je i dalje unutar statističke pogreške.


Daleko iza HDZ-a je SDP s novim predsjednikom i potporom od 17,6 posto. I ta stranka bilježi pad, ali sve unutar statističke pogreške.Domovinski pokret je na 7,5 posto, odmah iza je Most sa 7,4 posto i na kraju Možemo sa 6,5 posto. Ostali ne prelaze izborni prag.

Većina građana ne podupire rad Vlade, njih 56 posto i tako je već treći mjesec, a taj broj i dalje raste. 66 posto smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru, a 24 posto da ide u dobrom smjeru. Raste tako broj pesimista, a pada broj optimista. Neodlučno je 10 posto ispitanika. Kada se demografski pogleda, mladi su izrazito pesimistični, a starija populacija je više optimistična.

Milanović pada

Predsjednik Republike i dalje gubi potporu za svoj rad. Tako je od rujna, kada se topi potpora koju je imao prije. Njegov rad ne odobrava 58 posto ispitanika, a odobrava njih 35 posto, ne zna sedam posto. Mjesec dana ranije Milanovićev rad nije odobravalo 53 posto, a odobravalo je 39 posto građana.

Predsjednik među biračima platforme Možemo ima potporu od 37 posto. I na kraju, ne manje bitni, 22 posto birača HDZ-a odobrava rad predsjednika Milanovića te 18 posto birača Domovinskog pokreta.

Predsjednik, naravno, većinsku potporu ima od svoje bivše stranke s više od 70 posto, ali tu su birači Mosta među kojima gotovo svaki drugi podupire njegov rad.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP