Prati nas

Vijesti

Metropola

337 novozaraženih u Zagrebu, prekršena jedna samoizolacija

Zbog znatnog broja zaraženih, pročelnik Jeleč je ponovno uputio molbu sugrađanima da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Objavljeno

|

Olivera Majić (foto: Zagreb.hr)

U protekla 24 sata u metropoli testirano je čak 1.560 osoba od čega je 337 pozitivnih na COVID-19, dok je mjera samoizolacije izrečena za 1.163 osobe, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić objasnila je da je 65 novozaraženih osoba s negativnom epidemiološkom anamnezom dok su njih 118 kontakti zaraženih. “530 osoba tražilo pomoć kroz covid-ambulante zagrebačkih domova zdravlja”, dodao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Zbog znatnog broja zaraženih, pročelnik je ponovno uputio molbu sugrađanima da se pridržavaju epidemioloških mjera.


Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić pozvala je Zagrepčane i Zagrepčanke koji su u mogućnosti, da već počnu s posjetom i uređenjem grobnih mjesta na gradskim grobljima, a kako bi se izbjegla tradicionalna gužva na blagdan Svih Svetih. “Na sjednici Stožera, koja se nastavlja nakon ove konferencije za novinare, dogovorit ćemo detalje oko organizacije javnog prijevoza za praznik Svih Svetih” rekla je zamjenica Majić te podsjetila kako će od 24. listopada ZET imati pojačane linije prema grobljima.

Odgovarajući na novinarski upit, Majić istaknula je kako Nastavni zavod “dr. Andrija Štampar” ima dovoljnu zalihu covid-testova, te kako se testiranja redovno odvijaju.

Uime Policijske uprave zagrebačke nazočne je voditelj Službe prevencije Velimir Tišma izvijestio da je u protekla 24 sata zabilježeno kršenje jedne mjere samoizolacije, no da kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite na području Grada Zagreba nije bilo.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP