Prati nas

Vijesti

Metropola

337 novozaraženih u Zagrebu, prekršena jedna samoizolacija

Zbog znatnog broja zaraženih, pročelnik Jeleč je ponovno uputio molbu sugrađanima da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Olivera Majić (foto: Zagreb.hr)

U protekla 24 sata u metropoli testirano je čak 1.560 osoba od čega je 337 pozitivnih na COVID-19, dok je mjera samoizolacije izrečena za 1.163 osobe, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić objasnila je da je 65 novozaraženih osoba s negativnom epidemiološkom anamnezom dok su njih 118 kontakti zaraženih. “530 osoba tražilo pomoć kroz covid-ambulante zagrebačkih domova zdravlja”, dodao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Zbog znatnog broja zaraženih, pročelnik je ponovno uputio molbu sugrađanima da se pridržavaju epidemioloških mjera.


Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić pozvala je Zagrepčane i Zagrepčanke koji su u mogućnosti, da već počnu s posjetom i uređenjem grobnih mjesta na gradskim grobljima, a kako bi se izbjegla tradicionalna gužva na blagdan Svih Svetih. “Na sjednici Stožera, koja se nastavlja nakon ove konferencije za novinare, dogovorit ćemo detalje oko organizacije javnog prijevoza za praznik Svih Svetih” rekla je zamjenica Majić te podsjetila kako će od 24. listopada ZET imati pojačane linije prema grobljima.

Odgovarajući na novinarski upit, Majić istaknula je kako Nastavni zavod “dr. Andrija Štampar” ima dovoljnu zalihu covid-testova, te kako se testiranja redovno odvijaju.

Uime Policijske uprave zagrebačke nazočne je voditelj Službe prevencije Velimir Tišma izvijestio da je u protekla 24 sata zabilježeno kršenje jedne mjere samoizolacije, no da kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite na području Grada Zagreba nije bilo.

.

Vijesti

Crobarometar: HDZ stabilno vodi, Milanović gubi potporu građana

Predsjednik, naravno, većinsku potporu ima od svoje bivše stranke s više od 70 posto, ali tu su birači Mosta među kojima gotovo svaki drugi podupire njegov rad.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Dnevnik Nove TV objavio je redovno mjesečno istraživanje Crobarometar o političkim preferencijama građana.

HDZ i dalje prvi

Hrvatska demokratska zajednica ponovno je prvi izbori među biračima. Za tu bi stranku glasovalo 31,5 posto ispitanika. Iako bilježe blagi pad, to je i dalje unutar statističke pogreške.


Daleko iza HDZ-a je SDP s novim predsjednikom i potporom od 17,6 posto. I ta stranka bilježi pad, ali sve unutar statističke pogreške.Domovinski pokret je na 7,5 posto, odmah iza je Most sa 7,4 posto i na kraju Možemo sa 6,5 posto. Ostali ne prelaze izborni prag.

Većina građana ne podupire rad Vlade, njih 56 posto i tako je već treći mjesec, a taj broj i dalje raste. 66 posto smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru, a 24 posto da ide u dobrom smjeru. Raste tako broj pesimista, a pada broj optimista. Neodlučno je 10 posto ispitanika. Kada se demografski pogleda, mladi su izrazito pesimistični, a starija populacija je više optimistična.

Milanović pada

Predsjednik Republike i dalje gubi potporu za svoj rad. Tako je od rujna, kada se topi potpora koju je imao prije. Njegov rad ne odobrava 58 posto ispitanika, a odobrava njih 35 posto, ne zna sedam posto. Mjesec dana ranije Milanovićev rad nije odobravalo 53 posto, a odobravalo je 39 posto građana.

Predsjednik među biračima platforme Možemo ima potporu od 37 posto. I na kraju, ne manje bitni, 22 posto birača HDZ-a odobrava rad predsjednika Milanovića te 18 posto birača Domovinskog pokreta.

Predsjednik, naravno, većinsku potporu ima od svoje bivše stranke s više od 70 posto, ali tu su birači Mosta među kojima gotovo svaki drugi podupire njegov rad.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP