Prati nas

Vijesti

COVID-19

70 novozaraženih u Zagrebu, jedan je doputovao iz Brazila

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba nije bilo novooboljelih osoba.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze, uključujući troje učenika i jednog studenta zbog čega je samoizolacija određena za 59 učenika i učiteljicu te profesora i osam studenata.

Prema podacima zagrebačkog Stožera Civilne zaštite za 26 zaraženih osoba pokazalo se da su negativne epidemiološke anamneze, a 35 osoba su kontakti ranije zaraženih, a za tri osobe obrada je u tijeku.

Kod dvije osobe uzrok zaraze je moguća izloženost u teretani i na sportskom događanju, a kod ostalih je uzrok zaraze moguće izlaganje na godišnjem odmoru, prilikom izlaska i na obiteljskoj svečanosti, dok je jedna osoba doputovala iz Brazila.

U zadnja 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 715 testiranja, a zbog 70 novootkrivenih slučajeva mjera samoizolacije izrečena je za 319 osoba. U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba nije bilo novooboljelih osoba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.