Prati nas

Vijesti

Posebna regulacija

Bandić objavio režim javnog prometa u Zagrebu za Sve svete

S obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom koronavirusa, donesena su posebna pravila kretanja te niz epidemioloških mjera u zonama groblja, u sredstvima javnog prijevoza i na autobusnim stajalištima izvanrednih linija.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Mirogoj (foto: Viktor Juric/Unsplash)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obratio se pismom građanima kako bi ih izvijestio o organizaciji javnog prijevoza i pristupa gradskim grobljima, a sukladno epidemiološkim mjerama. Poruku prenosimo u cijelosti.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, blagdan Svih svetih tradicionalno obilježavamo posjetima posljednjim počivalištima naših najmilijih. Ove godine ga obilježavamo u posebnim uvjetima globalne epidemije koronavirusa, a što od nas traži posebnu odgovornost, strpljenje, solidarnost i razumijevanje.


Moramo biti na visini zadatka i striktno se pridržavati epidemioloških naputaka na grobljima, u sredstvima javnog prijevoza i, dakako, na tramvajskim i autobusnim stajalištima.

Besplatni autobusi do većih gradskih groblja

Sa željom da, bez obzira na okolnosti, s punim dostojanstvom kao i dosad, obilježimo 1. studenog, osigurali smo besplatan prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama koje će prometovati prema većim gradskim grobljima. Izvanredne autobusne linije Dubrava – Miroševec i Dubec – Markovo Polje prometovat će u nedjelju, 1. studenog, dok će na relaciji Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak u prometu biti već od subote, 31. listopada.

U prometu su već dodatni autobusi, a pojačat će se i tramvaji

Da bismo što ranije obišli zadnja počivališta svojih pokojnih i da bismo, ako je moguće, izbjegli obilazak na sam blagdan radi vlastitog zdravlja, ali i naših bližnjih, prometna potražnja na linijama javnog gradskog prijevoza uz veća gradska groblja će se pratiti već od danas, 23. listopada, kada se u promet uključuju dodatni prijevozni kapaciteti. Također, u subotu, 31. listopada će prometovati tramvajska linija br. 8, dok će na Sve svete na linijama br. 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Besplatne izvanredne linije za Mirogoj i Krematorij su organizirane od 8:00 do 21:00, a za Miroševac i Markovo Polje od 8:00 do 20:00.

Sva će gradska groblja u subotu, 31. listopada i u nedjelju, 1. studenoga biti otvorena do ponoći.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u njih omogućen samo ZET-ovim vozilima, taksijima, vozilima osoba s invaliditetom koje imaju istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

S obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom koronavirusa, donesena su posebna pravila kretanja te niz epidemioloških mjera u zonama groblja, u sredstvima javnog prijevoza i na autobusnim stajalištima izvanrednih linija.

Tijekom 31. listopada i 1. studenoga bit će angažirani svi raspoloživi resursi komunalnog i prometnog redarstva.

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba je u svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima stavila na raspolaganje ekipe s vozilima od subote, 31. listopada do ponedjeljaka, 2. studenoga.

Također, djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zagreb će dežurati na Kaptolu te u Dubecu i Dubravi, a građanima će 31. listopada i 1. studenoga od 08:00 do 18:00 sati biti na raspolaganju bude li potrebe te će im dijeliti bočice vode.

Detaljniji pregled prometne regulacije i epidemioloških pravila možete pronaći na mrežnim stranicama: www.zagreb.hr, sada.zgh.hr i www.gradskagroblja.hr ili se o njima možete informirati pozivom na broj 072 500 400. Također, sve aktualnosti glede prijevoza putnika prema gradskim grobljima su dostupne i na www.zet.hr.

U želji da nam dani u kojima se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih proteknu kako priliči našemu gradu, molim vas, dragi sugrađani, da na njihova posljednja počivališta idemo organiziranim linijama javnog prijevoza i pridržavajući se epidemioloških mjera! Budimo odgovorni i čuvajmo zdravlje svih nas! Hvala vam!

.

Vijesti

Premijer Plenković je, za svaki slučaj, odredio svojeg zamjenika

Plenković je podsjetimo od subote u samoizolaciji, a nakon što je potvrđeno da mu je supruga pozitivna na novi koronavirus. U ponedjeljak je i samom premijeru potvrđena infekcija koronavirusom.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

U slučaju da ne bude mogao obavljati premijerske dužnosti, premijera Andreja Plenkovića mijenjati će ministar branitelja koji tako postaje prvi potpredsjednik Vlade RH.

“Predsjednik Vlade odredio je potpredsjednika Tomu Medveda da ga mijenja u slučaju spriječenosti, no zasad za time nema potrebe. Vlada najnormalnije funkcionira, a predsjednik Vlade osjeća se dobro i obavlja sve aktivnosti i obveze od kuće”, poručio je glasnogovornik Vlade.


Plenković je podsjetimo od subote u samoizolaciji, a nakon što je potvrđeno da mu je supruga pozitivna na novi koronavirus. U ponedjeljak je i samom premijeru potvrđena infekcija koronavirusom. Sjednicu vlade vodio je preko video veze.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP