Prati nas

Vijesti

Fond

Građani u nevolji imaju pravo zatražiti novčanu pomoć od predsjednika

U mandatu Ive Josipovića je stavka za ‘ostale naknade građanima i kućanstvima iz proračuna’ godišnje iznosila od 400 tisuća do 450 tisuća kuna, a u vrijeme Stjepana Mesića tek 20 tisuća kuna.

Objavljeno

|

Zoran Milanović

Malo tko zna da Ured predsjednika RH ima stavku za financijsku pomoć građanima. Iako ona postoji gotovo oduvijek, konačan oblik dao joj je Ured Kolinde Grabar-Kitarović kada je odlukom jasno propisano da predsjednik može dijeliti javni novac.

Predsjednik Zoran Milanović je ove godine podijelio 216 tisuća kuna. “Do sada pomoć isplatom jednokratne novčane pomoći dobila su 202 građanina. Jednokratna novčana pomoć dana je onima koji su se zatekli u teškim socijalnim prilikama ili nemogućnosti podmirenja potreba zbog teške bolesti, a njihovi su navodi potvrđeni osobno dostavljenom dokumentacijom ili dobivenom informacijom od resornog ministarstva”, priopćeno je Večernjem listu s Pantovčaka.

U mandatu Ive Josipovića je stavka za “ostale naknade građanima i kućanstvima iz proračuna” godišnje iznosila od 400 tisuća do 450 tisuća kuna, a u vrijeme Stjepana Mesića tek 20 tisuća kuna. 2015. godine objavljeno je da predsjednica Grabar-Kitarović za građane rezervirala 400 tisuća kuna.

Kome se javiti?

Poslove dodjele jednokratnih novčanih pomoći obiteljima odnosno pojedincima ugroženog socijalnog statusa na Pantovčaku vodi Služba za odnose s građanima. Možete ju nazvati na brojeve telefona 01 48 05 344 i 01 45 65 261. Pisati joj možete na elektroničku adresu [email protected] ili na fizičku adresu Pantovčak 241, 10 000 Zagreb.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.