Prati nas

Show

Zavidni rezultati

‘Kažu da izgledam kao mrtvac, ali osjećam se vrlo živ!’ Koja je tajna vitkosti Gorana Milića?

‘Uživao sam i u svom kolonijalnom viskiju, soda, viski i puno leda. Mogu vam reći da osvježava, kaže Milić.

Objavljeno

|

Je li Goran Milić Jugoslaven?
Goran Milić (screenshot: Al Jazeera/Youtube)

Televizijski novinar Goran Milić (74), objavili smo nedavno, skinuo je čak 23 kilograma. Motivacija mu je bila put u Ameriku, koji se ipak nije dogodio. No ostala mu je vitka linija i poboljšano zdravlje. Sada je objasnio i kako je postigao tako dobre rezultate.

“Presretan sam! Kažu mi neki u komentarima da izgledam kao mrtvac, ali mogu vam reći da se osjećam vrlo živ! Postigao sam cilj, sa 122,5 kilograma pao na 99,5… Smanjio konfekcijski broj sa 62 na 56, sve su mi košulje velike”, izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Milić.

“Jednu stvar sam shvatio. Najveći problem je što smo uvjereni da neka jela ne debljaju, a kad ih začinite… Itekako! Uzmite, primjerice salatu koja sama po sebi nema kalorija, ali začinite je s decilitrom maslinova ulja i eto vam još 900 kalorija. Ja se trudim dnevno unositi oko 1300 kalorija, pogledajte kakav je to omjer”, govori Milić.

Kaže, jede sve i raznoliko, ali u manjim količinama: “Ali kad u kuću dođe neki dobar kolač, sestra moje supruge radi genijalne kolače, probam ga, zašto ne. Treba paziti na porcije, ne prejedati se. Nakon prejedanja ti ionako uvijek bude žao, to zaista nije potrebno. Jedem i meso, i voće, popijem čašu vina, bademe… Ali znate koliko badema pojedem? Šest!”

Što se ljeta tiče, uživao je u rajčicama. “Na lubenicu i grožđe sam pazio zbog količine šećera, iako su kalorijski vrlo povoljne namirnice. Sve je stvar navike, od 300 grama rajčice i mladog sira imate bogat obrok za 150 kalorija. To nije zanat i znanost. Već nakon deset dana konzistentnog držanja određenog režima prehrane, naviknete se. Uživao sam i u svom kolonijalnom viskiju, soda, viski i puno leda. Mogu vam reći da osvježava… Kao i malo pelinkovca, puno leda i tonika. Idealno ljetno vikend piće za opuštanje”, objasnio je Slobodnoj. Kada je riječ o fizičkim aktivnostima, tu se uzdao u orbitrek.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.