Prati nas

Vijesti

Zagreb žarište?

Novi zagrebački rekord: 201 zaražen u 24 sata, Arena se za dva dana može osposobiti za prihvat

U trenutku kada bi bio veći broj zaraženih nego što možemo pružiti intenzivnu njegu, to bi bio problem jer zdravstveni sustav bi kolabirao, i to želimo spriječiti.

Objavljeno

|

Zvonimir Šostar (foto: Zagreb.hr)

Zagreb je zabilježio rekordan broj novih zaraženih osoba. “Radi se o 201 osobi”, kazao je za dnevnik.hr ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar. Očekuje se detaljnije priopćenje lokalnog Stožera.

“Mi smo se pred ljeto počeli ponašati kao da nema epidemije. Neće nas spasiti ako se pravimo da problem ne postoji. Imamo pandemiju i moramo se pridržavati propisanih mjera koje su jednostavne”, rekao Šostar za javni radio i dodao da je bitno spriječiti da zdravstveni sustav ne kolabira.

“U trenutku kada bi bio veći broj zaraženih nego što možemo pružiti intenzivnu njegu, to bi bio problem jer zdravstveni sustav bi kolabirao, i to želimo spriječiti”, rekao je.

Istaknuo je i da Arena nije pripremljena, da je sve rastavljeno i u skladištima, ali da se to sve može u dan ili dva staviti u funkciju.  

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.