Prati nas

Vijesti

Kojem vjerovati?

Premijer Milanović: ‘GONG radi za opće dobro’ Predsjednik Milanović: ‘Bore se za komad tuđeg kruha’

Podsjetimo, nakon što ga je nedavno GONG prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog kršenja propisa o sukobu interesa uslijed boravka i druženja u takozvanom klubu uhićenog Dragana Kovačevića, Milanović je okrenuo ploču.

Objavljeno

|

Zoran Milanović o mirovinama
Zoran Milanović (screenshot. HTV)

U obračunu sa svima koji mu ne idu niz dlaku, predsjednik Zoran Milanović nedavno je prozvao Udrugu GONG. Ova nevladina organizacija danas je podsjetila što je točno Milanović govorio o njima ne baš tako daleke 2012. godine.

“Bit priče je povjerenje – povjerenje u funkcioniranje sustava, u to da nitko ne vara i u reprezentativnost sustava. I GONG je jedna od tih institucija kojoj se vjeruje. A vjeruje se zato jer je aktivna, a nije militantna; jer je naporna, a nije iritantna. Iza nje ne stoje nikakvi interesi, već želja da se nešto unaprijedi u općem dobru. To je ono kako bih ja htio vidjeti da funkcioniraju političke stranke”, kazao je Zoran Milanović kao predsjednik Vlade RH na 15. rođendanu Gonga, 2012. godine u HND-u.

Podsjetimo, nakon što ga je nedavno GONG prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog kršenja propisa o sukobu interesa uslijed boravka i druženja u takozvanom klubu uhićenog Dragana Kovačevića, Milanović je okrenuo ploču.

“Tko je GONG? GONG nije institucija. To su ljudi čiji se predsjednici udomljuju u SDP-u. Bore se za komad tuđeg kruha. Prijaviti vas može svatko. Odazvao bih se po sudskom nalogu. Ovaj put nemam ništa. Ovdje nema dokumentacije”, dodao je. “Netko vas prijavi jer ste odlazili tamo gdje su odlazili i akademici. Neki sitni mentalitet vas prijavi na jedan dan da bi se pisalo o njima. To je baš nečasno, baš je jadno”, rekao je Milanović. “Bili bi tamo (u ‘klubu’)  i majstori iz GONG-a da ih je netko zvao”, rekao je predsjednik Milanović 2. listopada 2020. godine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.