Prati nas

Vijesti

Metropola

Šikić: 558 novih slučajeva u Zagrebu, u šest staračkih domova detektiran je virus

U protekla tri dana pomoć je tražilo 1.777 osoba, od koji je njih 913 poslano na testiranje.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štapmar” Sandra Šikić objavila je najnovije podatke o koronavirusu u glavnom gradu. U posljednja 24 sata detektirano je 558 novih slučajeva zaraze.

Kaže, u proteklim sedam dana u Zavodu je obavljeno više od 11 i pol tisuća testiranja. “U šest domova za starije pozitivno je sedmero korisnika i tri radnice, dok je 446 učenika osnovnih i 418 učenika srednjih škola upućeno u samoizolaciju”, rekla je doktorica Šikić.

“Imamo lošu epidemiološku situaciju. COVID ambulante rade pojačanim intenzitetom. U protekla tri dana pomoć je tražilo 1.777 osoba, od koji je njih 913 poslano na testiranje. Uzeto je 649 uzoraka na drive-in punktovima dok u karanteni imamo 21 studenta. Sustav funkcionira vrlo otežano. Pozivamo građane na oprez”, poručio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić još jednom je pozvala sugrađane na odgovorno i savjesno ponašanje, naročito uoči blagdana Svih Svetih. “Molimo građane, ukoliko im obveze dozvoljavaju, da se organiziraju i da već tijekom ovog tjedna obiđu grobove svojih najmilijih kako bi se smanjila gužva na sam blagdan”, apelirala je zamjenica Majić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.