Prati nas

Vijesti

Optimistično

Sjajna vijest, u Zagrebu pada broj novozaraženih! Šostar: Građani se pridržavaju mjera

Šostar za Arenu smatra da je bolja opcija od šatora, pogotovo sada kada kreće hladnije vrijeme – tada smještaj u šatorima neće biti adekvatan.

Objavljeno

|

Zvonimir Šostar (foto: Zagreb.hr)

U Zagrebu je danas 211 novih slučajeva, više nego upola manje nego jučer kada ih je bilo 558. 

“Ni meni to nije jasno – nije stvar u testiranjima, mi smo jučer obavili 1240 testiranja i prešli smo 90.000 testiranih u NZJZ. Brojke padaju, očito su se počeli polako, ali sigurno sugrađani pridržavati mjera”, rekao Zvonimir Šostar ravnatelj Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar” za javnu televiziju.

Komentirao je i 500 pripremljenih kreveta u zagrebačkoj Areni: “Bojim se da kada dođe do skoka, a došlo je već u Zagrebu na stariju populaciju, ni ovi kapaciteti nam neće biti dovoljni. Starije morate zaštititi. Pravilo je da ako je starija osoba pozitivna na COVID-19, iako i s minornim simptomima, mora biti hospitalizirana.”

Šostar za Arenu smatra da je bolja opcija od šatora, pogotovo sada kada kreće hladnije vrijeme – tada smještaj u šatorima neće biti adekvatan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.