Prati nas

Vijesti

Logično

Šostar: ‘Ne glumi facu, hrabrost je kad se pridržavaš mjera!’

Pravi heroji su moji mikrobiolozi koji rade do 1 ujutro, te epidemiolozi koji cijeli dan telefoniraju, kaže Šostar.

Objavljeno

|

Zvonimir Šostar (foto: Zagreb.hr)

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar komentirao je za N1 televiziju situaciju s koronavirusom u metropoli. Zagreb, naime, već dugo drži primat po broju novooboljelih.

“Situacija još uvijek nije alarmantna. Ona je jako ozbiljna. Brojka je gotovo 35 posto veća nego što je dosad najveća bila u Republici Hrvatskoj. Kod nas je objavljeno 1.194 testiranja. Radimo maksimalno. Imamo u gradu danas 969 aktivnih slučajeva zaraze”, rekao je Šostar.

“Ono što mene brine je brojka od 4.576 osoba u samoizolaciji. Nek se samo 15 posto od njih pozitivira, onda računajte koliko ćemo imati u sljedećim danima ukupno pozitivnih. Govorimo samo o Zagrebu”, ističe Šostar i dodaje kako se karantena također puni.

“Imamo 28 osoba u karanteni. Uskoro ćemo morati nove kapacitete otvarati. Pravi heroji su moji mikrobiolozi koji rade do 1 ujutro, te epidemiolozi koji cijeli dan telefoniraju”, kazao je za N1.

Kaže, najvažnije je sačuvati živote. “Potrebno je malo pripaziti i ne glumiti hrabrost. Najlakše je izbjegavati te mjere. Pozivam zaista sve da ne glume face i da zaista stave tu masku. Hrabrost je kad se ti pridržavaš mjera. Mi smo od samog početka upozoravali da ukoliko se nećemo pridržavati mjera, da će brojke biti u porasti. Meni su rekli da imam crne prognoze, ali evo prognoze su se obistinile”, kazao je Šostar. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.