Prati nas

Vijesti

COVID-19

Šostar: Predložit ćemo nošenje maski na otvorenom

Samo 24 sata u Zagrebu je potvrđeno čak 199 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Objavljeno

|

foto: Anrita1705/Pixabay

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba, tvrdi da u glavnom gradu nema potrebe za novim lockdownom. Ipak, idućeg će tjedna predložiti nove mjere.

“Bez obzira na zabrinjavajuće brojke, s obzirom na broj stanovnika, Zagreb još nije žarište. Za lockdown nema potrebe, ali idući tjedan predlažemo rad svih ugostiteljskih objekata do 24 sata i nošenje maski i na otvorenom”, rekao je Šostar u razgovoru za Media Servis.

Zagrebački stožer će, prema neslužbenim informacijama, od Nacionalnog stožera zatražiti da maske budu obavezne u svim zatvorenim i otvorenim prostorima, pa i teretanama. Uz to, tražit će da svi ugostiteljski objekti, od kafića do restorana, rade najkasnije do ponoći.

Samo 24 sata u Zagrebu je potvrđeno čak 199 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.