Prati nas

Vijesti

Lakovjerne

Starije žene na meti prevaranata; prva predala ‘inspektoru’ 620 tisuća kuna, druga ‘kupovala’ dionice

Upozoravamo građane, posebno one starije životne dobi, da s posebnim oprezom komuniciraju s nepoznatim osobama koje od njih traže novac ili osobne podatke.

Objavljeno

|

Prvomajski prosvjed 2018.
foto: Sandro Bura

Dubrovačko-neretvanska policija objavila je upozorenje građanima zbog dva nova oblika prevare koji su se pojavili u zadnje vrijeme.

Mislila je da su inspektori

U prvom slučaju je starija ženska osoba prijavila prevaru u Metkoviću tako da je na svoj kućni telefonski broj zaprimila više poziva muške osoba koja se predstavila kao kriminalistički inspektor te joj je rekao da je netko podigao dio novca koji ona ima oročen u jednoj banci i da policija u vezi navedenog vrši provjere te da bi trebala podignuti preostali dio novca i dati ga njima. Misleći da novac predaje policiji, žena je iznos od 620 tisuća kuna predala dvojici nepoznatih muškaraca koji su došli na njenu kućnu adresu. Ubrzo je shvatila da je prevarena te je slučaj prijavila policiji.

Oglas

“Ulagala” u prevarante

U drugom je slučaju, također starija ženska osoba prijavila prevaru u Dubrovniku tako da je u posljednjih godinu dana dobivala upute nepoznatih osoba koji su se predstavili kao brokeri, a čije je oglase pronašla na internetu, prema kojima je ona uplaćivala novčane iznose bankovnim doznakama firmama sa sjedištem na Cipru i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u ime ulaganja u trgovinu dionicama, valutama i plemenitim metalima, pri tom joj obećavajući da će joj se uloženi novac vratiti uz dobit. Nakon što se pobliže informirala o firmama s kojima je poslovala, shvatila je da je žrtva međunarodnih prevaranata te je slučaj prijavila policiji. Na opisani način žrtva je oštećena za novčani iznos od 130 tisuća eura.

“Upozoravamo građane, posebno one starije životne dobi, da s posebnim oprezom komuniciraju s nepoznatim osobama koje od njih traže novac ili osobne podatke, kao i da svaki sumnjivi slučaj prijave policiji na broj 192 ili dolaskom u najbližu policijsku postaju”, upozoravaju iz policije.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas