Prati nas

Vijesti

NNNI

U Zagrebu 126 novooboljelih, priprema se i studentska karantena

Jedna je novooboljela nezdravstvena djelatnica doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba.

Objavljeno

|

Olivera Majić (foto: Zagreb.hr)

U protekla 24 sata u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 1386 testiranja na SARS-CoV-2, a zabilježeno je 126 novooboljelih osoba. Za 410 osoba izrečena je mjera samoizolacije, izvijestili su predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar je naglasio da situacija nije povoljna i ponovno apelirao na sugrađane na nošenje maski u zatvorenim prostorima i javnom prijevozu.

Kako je izdvojio, 37 je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 63 su osobe kontakti već zaraženih osoba, kod dvije je osobe moguće izlaganje prilikom hospitalizacije, kod osam je moguća izloženost na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a dvije su osobe doputovale iz Austrije i BiH. Kod dvije je osobe moguća izloženost na vjerskom okupljanju. Obrada 12 osoba je još u tijeku.

Također, u posljednja 24 sata jedna je novooboljela nezdravstvena djelatnica doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba. Također je utvrđen pozitivan nalaz testa kod dva učenika i jedne pomoćnice u nastavi osnovnih škola te dva učenika i jedne nastavnice srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 47 učenika osnovnih škola, 51 učenika srednjih škola i dvije pomoćnice u nastavi srednjih škola. U Zagrebu su trenutno 552 aktivna slučaja, a 2466 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Studentska karantena

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč najavio je da se uspostavlja karantena za studente u Studentskom gradu u Dubravi i da je u pripremi već sedam studenata za smještaj na toj lokaciji.

Stipo Mandić iz PUZ-a je izvijestio da je u zadnja 24 sata bilo samo jedno kršenje mjere samoizolacije. “Još jednom apeliramo na sugrađane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer”, naglasila je za kraj zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.