Prati nas

Vijesti

Metropola

U Zagrebu čak 705 novozaraženih, KB Dubrava ima još samo 6 slobodnih kreveta

Svaki dan je takav da poželimo imati dodatni par ruku u smjeni, kazao je liječnik.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Broj novozaraženih u Zagrebu i dalje raste. Metropola tako u prethodnom danu bilježi čak 705 osoba kod koje je detektiran koronavirus, potvrdio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar za N1. U istom je periodu testirano više od 1900 ljudi.

U Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu trenutačno su zbrinuta 154 pacijenta s koronavirusom, a slobodno je samo još šest kreveta, objavio je dnevnik.hr.

Andrej Šribar, specijalist anesteziologije i intenzivne medicine iz KB Dubrava,smatra da se bolnica prebrzo puni. “Nažalost da, svaki dan se sve više puni, brojevi ne lažu. Dio pacijenata će se preliti ovdje, i onda svi drugi bolnički sustavi pate”, kazao je Šribar za dnevnik.hr

Kaže da je pacijentima koji su pozitivni na COVID i koji dođu u neki kapacitet, bili to i šatori, potrebna kontinuirana skrb i nadzor. Tehnički uvjeti za šatore su osigurani, dovodi kisika i ostalog potrebnog za takve pacijente.

Svaki dan je takav da poželimo imati dodatni par ruku u smjeni, kazao je. “Ali stisnemo zube i odradimo”. Ako bi se dogodilo da se i sam zarazi, ali da nema simptome, kaže, došao bi raditi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.