Prati nas

Vijesti

Alarmantno

Zagreb: 976 novooboljelih, u tri staračka doma nalazi su pozitivni na COVID-19

Trenutno je u Gradu Zagrebu 2.987 aktivnih slučajeva, a 8.128 osoba nalazi se u samoizolaciji, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

U protekla 24 sata u Nastavnm zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 1.465 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu je 24. listopada do 20.00 sati zabilježeno 976 novooboljelih osoba (757 sa prebivalištem i 219 osoba s boravištem u Gradu Zagrebu).

Služba za epidemiologiju obradila je 337 oboljelih osoba. Od navedenog, 199 je od prethodnih dana, a 138 osoba od 24. listopada. Mjera samoizolacije izrečena je za 527 osoba.


Od 337 obrađenih pozitivnih osoba: 107 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti ranije zaraženih osoba, kod pet je moguće izlaganje ne obiteljskim svečanostima i okupljanjima. Jedna je osoba stigla iz BiH, kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti, 15 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije, a za 30 osoba obrada je još u tijeku. Kod osam osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod jedne tijekom hospitalizacije, a kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom izlaska. Na obradu ukupno čekaju 1.854 osobe.

U tri doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 13 korisnika i jedne zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik, na žalost, preminuo tijekom hospitalizacije.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i jedne kuharice pet osnovnih škola te 26 učenika 12 srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 25 učenika i tri nenastavna djelatnika osnovnih te za 572 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 25 osoba.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 2.987 aktivnih slučajeva, a 8.128 osoba nalazi se u samoizolaciji, priopćeno je iz Grada Zagreba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP