Prati nas

Vijesti

Zagreb i dalje prednjači po broju novozaraženih,

Zdravstveni sustav je opterećen i zagrebački Stožer civilne zaštite uskoro će ići s prijedlogom novih mjera.

Objavljeno

|

Vjekoslav Jeleč (foto: Zagreb.hr)

U protekla 24 sata zabilježen je 161 novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zagreba, 1.030 osoba je testirano, a za čak 460 je određena mjera samoizolacije, izvješteno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Sandra Šikić kazala je da su 42 novozaražene osobe s negativnom epidemiološkom anamnezom dok su njih 86 kontakti zaraženih. U odnosu na protekli dan, oporavila se 31 osoba više. U Zagrebu je aktivno 463 slučajeva, a ukupno 2.838 osoba nalazi se u samoizolaciji. Šikić je istaknula kako je situacija u Zagrebu ozbiljna te je apelirala na sugrađane da se pridržavaju mjera.


Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč je dodao kako je zdravstveni sustav opterećen i najavio da će zagrebački stožer uskoro ići s prijedlogom novih mjera.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP