Prati nas

Vijesti

Virus i javni prijevoz

Zagreb razmišlja o posebnim mjerama za Sve Svete

Zbog koronavirusa ove bismo godine za Sve Svete mogli gledati drugačiji režim javnog prijevoza prama grobljima. No moguće su i druge mjere.

Objavljeno

|

Cijene ukopa u Hrvatskoj
foto: Sandro Bura

Zagreb i danas predvodi po broju novozaraženih koronavirusom. Ima ih čak 161 u posljednja 24 sata izjavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar” Zvonimir Šostar u petak u emisiji “U mreži prvog” Hrvatskog radija.

Na pitanje kako će biti organiziran gradski prijevoz na blagdan Svih svetih kazao je da će o tome na Stožeru još biti riječi.

“Predlažemo da se ograniči broj ulazaka u autobuse, da se poveća broj autobusa, da se osigura dovoljan broj djelatnika ZET-a i gradskog poglavarstva, dakle redarstva kako bi se poštovao razmak te da se prepolovi najmanje broj onih koji se prevoze u autobusima. Mislim da će biti malo duža čekanja, ali zdravlje je ispred svega”, objasnio je Šostar.

O tome hoće li maske biti obvezne prilikom posjeta grobljima uzvratio je da će se maske morati nositi svugdje gdje je veća koncentracija ljudi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.