Prati nas

Vijesti

Zvjerstvo

Mladi Slavonac (20) silovao je staricu (85) koja je živjela sama, pušten je da se brani sa slobode

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: freestocks-photos/Pixabay)

Mladić (20) s orahovačkog područja prošlog je tjedna, točnije u noći s ponedjeljka (26. listopada) na utorak napao i silovao staricu (85) koja na orahovačkom području živi sama, izvijestio je ICV.

Ušao joj je u kuću, fizički je napao i silovao te pobjegao, a nesretnu su staricu pronašli poznanici koji su je idući dan došli obići, neslužbeno doznaje portal. Odmah su pozvali hitne službe, koje su pomogle žrtvi.

Sam događaj izazvao je zgražanje i potaknuo strah među starijom populacijom, pogotovo onima koji u ruralnim sredinama žive sami i napušteni.

“Možemo potvrditi kako je Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru, provela kriminalističko istraživanje nad 20 – godišnjim mladićem, koji je nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanje, uz Posebno izvješće, sproveden u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, koje je nadležno za sve ostale upite vezane za događaj”, odgovorila je policija na upit portala ICV.

Iz ŽDO-a Bjelovar potvrdili su kako je “mladić pušten da se brani sa slobode jer nije bilo zakonske osnove da se sucu istrage predloži određivanje istražnog zatvora”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.