Prati nas

Vijesti

Metropola

Zagreb: 650 novih slučajeva, preminula su dva korisnika staračkih domova

U osam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 14 korisnika i jedne nezdravstvene djelatnice, a dva su korisnika, na žalost preminula.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a za protekli dan je 650.

U posljednja 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” obavljeno je 1.025 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 400 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 664 osobe. Od navedenog, 348 osoba od prethodnih dana, a 316 osoba od 4. studenog. Mjera samoizolacije izrečena je 957 osoba.


Od 664 obrađene pozitivne osobe: 238 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 289 osoba je kontakt COVID pozitivnih osoba, osam je osoba doputovalo iz Rusije, Makedonije, Italije i Njemačke. Devet osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 55 osoba obrada je još u tijeku. Kod 14 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom vjerskog događanja, a kod tri osobe tijekom sportskih aktivnosti. 19 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Kod pet osoba moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Obrada za 29 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

U osam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 14 korisnika i jedne nezdravstvene djelatnice, a dva su korisnika, na žalost preminula.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP