Prati nas

Vijesti

Doba razmaženosti

Golem: Jugoslavija bi prekršila sva ljudska prava i zaustavila epidemiju!

Tko može procijeniti, da nisu uvedene mjere, koliki bi broj bio, koliki se broj može očekivati, kakve bi mjere bile optimalne, pita se Ante Golem.

Objavljeno

|

Cijepljenje u Jugoslaviji 1972. godine (screenshot: AP/Youtube)

Dr. Ante Zvonimir Golem iz Hrvatske udruge za medicinsko pravo komentirao je za N1 dio građana koji se ne pridržavaju mjera. Kako se osjeća kad vidi da netko ne nosi masku, a on s druge strane živi epidemiju u bolnici:

“Neću reći da me ljuti. Više sam ogorčen. Mi kao društvo nismo dovoljno sazreli. Mi stariji smo došli iz jednog totalitarnog režima koji bi sigurno drugačije reagirao, mjerama koje bi definitivno kršile sva ljudska prava, ali bi se njima suzbilo ovo. Neki od nas se sjećaju 1971. i velikih boginja. Ljudi moraju shvatiti da imaju pravo, ali i da imaju odgovornost.”

“Jako je teško procijeniti je li zdravstveni sustav dočekao spreman ovu epidemiju. U moje doba imali smo dva slučaja (posebne epidemije), to je bila svinjska gripa i ptičja gripa, gdje smo znali sve o virusu, njegovo kretanje. Naš zadatak je bio jedino spriječiti njegovo kretanje i eventualno u slučaju pojavljivanja bolesti, liječiti. Današnja struka se suočava s nečim sasvim novim”, kazao je Golem i dodao:

“Tko može procijeniti, da nisu uvedene mjere, koliki bi broj bio, koliki se broj može očekivati, kakve bi mjere bile optimalne? Mi učimo u tijeku, svi zajedno.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.