Prati nas

Show

Dobizam

Nije čekala mirovinu, Ljiljana Saucha napustila je HTV

Podsjetimo, voditeljica i urednica Vijesti iz kulture u rujnu je, 14 mjeseci prije uvjeta za mirovinu, iznenada maknuta s ekrana.

Objavljeno

|

foto: Ljiljana Saucha/Facebook

“Da! Točno je da je danas bio zadnji dan!”, potvrdila je Ljiljana Saucha glasine da se zauvijek oprostila od HRT-a, o čemu je bila obavijestila samo svoje prijatelje.

“Nakon gotovo 37 godina radnog odnosa, 1. 4. 2021. bi bilo punih 37 godina, otišla sam! U to nije uračunato i 5 godina honorarnog odnosa!”, rekla je Saucha za Večernji list i dodala kako je zahvalna svim dobrim dušama s kojima je radila i od njih učila do zadnjeg dana. “Oni drugi više nisu važni!”, poručila je voditeljica.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Liljana je ukratko objasnila razloge svoje odluke: “Mogla sam otići 15.11. iduće godine, ali uistinu zbog svega što mi se dogodilo, ne mojom krivnjom, više se psihički, a niti u duši, nisam osjećala nimalo dobro tamo.2

“Kad sam saznala da ću uzmem li otpremninu koju mi je HRT ponudio ako odem u mirovinu dobiti pristojan izraz novca, dosta više od onoga što bih zaradila u idućih 11 mjeseci, nisam puno razmišljala i ubrzo sam se odlučila na osobno uvjetovani otkaz. Radije ću sada biti sa svojim mužem i hodati okoliko koliko nam to mjere budu dopuštale, nego da sam na HRT-u. Ne bih se tamo osjećala uopće zdravo”, pomalo s okusom gorčine priznaje Ljiljana.

Podsjetimo, voditeljica i urednica Vijesti iz kulture u rujnu je, 14 mjeseci prije uvjeta za mirovinu, iznenada maknuta s ekrana. Kako je objasnila, nakon što je “odvozila” emisiju, doznala je da joj je to posljednja, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno”, napisala je Saucha.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.