Prati nas

Vijesti

Konačno!

Početak kraja koronakrize: Prve doze cjepiva dolaze u subotu

Svi podaci, sastav, kontraindikacije i eventualne nuspojave novog cjepiva bit će, kao i uvijek, objavljeni na stranicama Hrvatske agencije za lijekove.

Objavljeno

|

foto: CDC/Unsplash

Ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) Siniša Tomić najavio je da prve doze cjepiva protiv koronavirusa u Hrvatsku stići u subotu, 26. prosinca. Prva cijepljenja trebala bi se provesti u iduća tri dana.

“Prve doze bit će u inicijalnim količinama i onda će dolaziti nove doze”, kazao je Tomić nakon redovitog sastanka premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima Stožera civilne zaštite, HZJZ-a i HALMED-a.

“Nakon dobivanja odobrenja EK potrebno je provesti posebnu provjeru kakvoće koju radi ona članica EU na čijem se teritoriju lijek pušta, u ovom slučaju su to Njemačka i Belgija. U tom smislu, nakon provjere kakvoće onih serija koje će se, među ostalim, puštati i na hrvatsko tržište, HALMED moramo dati suglasnost temeljem dokumentacije”, pojasnio je proceduru Tomić.

Svi podaci, sastav, indikacije, kontraindikacije i eventualne nuspojave novog cjepiva bit će, kao i uvijek, objavljeni na stranicama Hrvatske agencije za lijekove.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.