Prati nas

Vijesti

Prognoza

Seizmologinja Ivančić: Tresti će se duže vrijeme, među potresima će biti i jačih

Potvrdila je da će i slabiji potresi, poput jutrošnjih, sasvim sigurno imati utjecaja na objekte u Petrinji i Sisku koji su oštećeni u potresu u utorak.

Objavljeno

|

Ines Ivančić (screenshot: HTV)

Središnju Hrvatsku jutros su probudila tri potresa u nizu, od kojih je najjači imao magnitudu 4,8 prema Richteru. Epicentar je bio na području Petrinje, potvrdila je za javni radio Ines Ivančić, voditeljica Seizmološke službe za Hrvatski radio.

Najavila je da će se tlo i dalje tresti. “Trest će se duže vrijeme, potres u utorak bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslijediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih.”


Potvrdila je da će i slabiji potresi, poput jutrošnjih, sasvim sigurno imati utjecaja na objekte u Petrinji i Sisku koji su oštećeni u potresu u utorak. Ivančić je dodala da je Petrinju od ponedjeljak pogodila “ogromna količina” manjih potresa. Trese se gotovo svaku minutu, rekla je Ivančić, navodeći da je potresa, jačih od 3 bilo barem 25 do 30.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP