Prati nas

Vijesti

Obiteljska solidarnost

U doba korone bake i djedovi pojačano troše štednju kako bi pomogli djeci i unucima

Istovremeno ih je sedam posto došlo u situaciju da im se djeca sa svojim obiteljima žele useliti u dom.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Iako umirovljenici u brojnim europskim državama žive sve lošije, situacija je svugdje podjednaka – za razliku od mladih, umirovljenici imaju štednju. A koliko se ta štednja pokazala važnom vidimo u informacijama koje dolaze iz Velike Britanije.

Ukratko, bake i djedovi su se u ovoj godini odrekli štednje vrijedne oko 100 milijardi kuna kako bi pomogli djeci i unucima prebroditi krizu, smanjenje plaća i skraćivanje radnog vremena.

U uvjetima ugroženih kućnih budžeta od ožujka 2020. godine, piše The Independent, britanski bake i djedovi potrošili su oko 18 milijardi kuna samo na hranu za svoje potomke. Gotovo 16 milijardi kuna potrošili su na udžbenike i stvari potrebne za kućno školovanje.

Uz to, ne treba zanemariti ni 3,3 milijuna baka i djedova koji su se prihvatili čuvanja unučadi i to ne samo preko dana. Naime, čak je deset posto djedova i baka dobilo pozivnicu da se usele u domove svoje djece, kako bi im pomogli u vođenju kućanstva i čuvanju unučadi. Istovremeno ih je sedam posto došlo u situaciju da im se djeca sa svojim obiteljima žele useliti u dom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.