Prati nas

Vijesti

Novo ljeto

Bandić: Ne ponovila se 2020., ali i ne zaboravila. Ponosan sam na vas!

Ponosan sam na sve vas, na svakog pojedinca, na svakog mog Zagrepčanina, na svakog građanina koji je u duhu solidarnosti i neizmjerne podrške iskazao spremnost da na krhotinama razrušenih domova i ljudskih sudbina iskaže ono najvažnije što nam treba, a to su ljubav i zajedništvo.

Objavljeno

|

Prvomajski grah u Maksimiru, 2019.
foto: Sandro Bura

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavio je novogodišnju čestitku Zagrepčanima koju prenosimo cijelosti.

Drage moje sugrađanke i dragi moji sugrađani, ostavili smo iza sebe jednu od najtežih godina. Prvi je dan nove 2021. i ovim putem vam želim čestitati i poslati poruku optimizma i nade!

Vjerujem da će nam nova godina vratiti svakodnevicu u normalu u kojoj će naš voljeni grad opet prodisati punim plućima i otvoriti svoje najljepše vizure svima onima koji u njemu žive ili ga žele posjetiti i otkriti. Vjerujem da će uskoro doći kraj pandemiji koja nam je oduzela životne radosti kojih možda prije nismo niti bili svjesni i naučila nas novom načinu života.

Vjerujem da ćemo obnovom Zagreba ali i svih potresom pogođenih područja stvoriti priliku za neke bolje životne temelje i neke nove početke. Vjerujem i da ćemo uskoro opet uživati u brojnim događanjima na našim ulicama i trgovima, piti kave na terasama najljepših – zagrebačkih kafića, slaviti uspjehe naših sportaša u sportskim dvoranama ali i na dočecima na našem trgu, veseliti se i nadoknaditi sve ono oduzeto i propušteno u 2020. godini.

Dragi sugrađani, hvala vam jer ste u najtežim trenutcima pokazali da ste prije svega ljudi! No, dopustite mi ipak da posebno zahvalim svim službama koje su ili bile ili jesu na terenu i daju sve od sebe čak, rekao bih, i više od mogućeg, jer je u sve što rade utkana ljubav prema čovjeku u potrebi.

Veliko hvala djelatnicima gradskih službi predvođenih timovima Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, službama Zagrebačkog holdinga, ekipama zagrebačke hitne pomoći, članovima Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, našoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, policiji, timovima inženjera, socijalnim radnicima…

Ponosan sam na sve vas, na svakog pojedinca, na svakog mog Zagrepčanina, na svakog građanina koji je u duhu solidarnosti i neizmjerne podrške iskazao spremnost da na krhotinama razrušenih domova i ljudskih sudbina iskaže ono najvažnije što nam treba, a to su ljubav i zajedništvo. Nema straha za čovjeka koji se vodi tim načelima. Neka tako i ostane i u boljim vremenima koja su pred nama.

U tom ozračju želim vam, drage sugrađanke i dragi sugrađani, sretnu novu 2021. godinu, svako dobro vama i vašim obiteljima! Ne ponovila se 2020. ali i ne zaboravila.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.