Prati nas

Ljubav

Učinite prvi korak

Hofiranje nakon šezdesete? Ovo su savjeti za žene koji stvarno rade

Jer žene se, kažu, ne smiju bojati učiniti prvi korak. To je teorija. No što žena u zreloj dobi, odgojena u svijetu u kojem muškarci moraju činiti prvi korak, može učiniti?

Objavljeno

|

foto: Renate Vanaga/Unsplash

Bette Davis je jednom rekla da starenje nije za slabiće. Mnoge žene misle da se isti komentar može primijeniti i na traženje ljubavi nakon šezdesetog rođendana, piše portal Sixty and me.

Ne samo da je statističku puno manje muškaraca u toj dobnoj skupini, već se i udvaranje promijenilo stilom i dinamikom od vremena kada smo imali 20 godina. Uz to, mnoge su žene zbog doživljenih ljubavi i gubitaka nespremne za nova hofiranja.

Ako je pitati “gurue za ljubav i veze”, trebali bismo imati puno pozitivniji stav o pronalaženje ljubavi u zreloj dobi. I to zbog krucijalne promjene u razmišljanju koju dosežemo s godinama. Iskustva, kažu “životni treneri”, pokazuju da su muškarci ti koji pate od manjka samopouzdanja i straha od odbacivanja. Starije žene su, s druge strane, te koje imaju moć upoznavanja i komunikaciju pretvoriti u priliku za “spoj”.

Primjerice, tri jednostavne ideje za stvaranje prilike za hofiranje su iskreni osmijeh, prilaženje muškarcu i učenje umjetnosti flerta.  Jer žene se, kažu, ne smiju bojati učiniti prvi korak. To je teorija. No što žena u zreloj dobi, odgojena u svijetu u kojem muškarci moraju činiti prvi korak, može učiniti?

Vježbajte virtualni flert s muškarcima iz vaše prošlosti

Facebook je sjajan način za pronaći školske prijatelje koji se nisu oženili ili su udovci. Internet može biti prilika za opušteno izmjenjivanje pozdrava s muškarcima koje ste možda sreli na nekom javnom događaju. Iz razmijenjenih poruka možete vrlo brzo saznati jesu li zauzeti. Budite prijateljski opušteni i pričekajte što će se dogoditi.

Započnite razgovor

Iako i danas postoje žene koje će nerado same ući u kafić, upravo je to mjesto na kojem možete pronaći srodnu dušu. Započnite ležernu komunikaciju s muškarcem na šanku ili za susjednim stolom. Smiješite se. Nemojte samo gledati u mobitel. Učinite kontakt očima, a ako vam se netko svidi, napravite prvi korak. Pitajte ga kakva je kava, kakvi su kolači. I zapamtite, ne tražite ljubav života. U ovom trenutku samo uspostavljate komunikaciju. No budite iskreni.

Unuci i kućni ljubimci su magnet za komade

Kada ste vani s unucima ili kada vodite psa u šetnju, širite pozitivnu i opuštenu energiju oko sebe. Što čekate? Izađite u najbliži park ili gradsku šumu. A ako nemate psa, uvijek ga možete posuditi od prijatelja. Ako imate unuke, povedite ih u slastičarnu ili kafić koji služi kolače.

Posjetite izložbu, okrugli stol, muzej…

Jedno o najvažnijih pravila u povratku hofiranju jest – radite ono što volite. Ako volite muzeje, idite na muzejske događaje koji će okupiti mnoštvo. Ako volite čitati, idite na književne večeri i promocije. Ako volite sport, kupite ulaznicu za utakmicu. Nikada ne znate kakav će macan sjesti pored vas.

Ubijete dvije muhe jednim udarcem

Mnogi muškarci vole vježbati pa ih treba potražiti na “njihovom” mjestu – u teretani. To pak ima nekoliko prednosti. Samci koje ćete pronaći u teretani imaju nadprosječnu želju da ostanu u formi. Osim toga, i vi ćete imati priliku za vježbanje, a ono je, znamo, važno za mentalno, psihičko i emocionalno zdravlje u zreloj dobi. Osim toga, vaša dobra forma će vam podići samopouzdanje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.