Prati nas

Satira

Satira

Osječki umirovljenik zablokirao je nakon cijepljenja, Microsoft sprema hitni update

Capak je još jednom poručio kako su cjepiva i dalje izuzetno sigurna, te da je ovo normalna pojava te da treba pričekati nekoliko updatea dok se cjepivo u potpunosti ne debuggira.

Objavljeno

|

foto: VÍctor Daniel Giraldo/Unsplash

Nakon što je u Domu za odrasle sv. Nevjerni Toma u Osijeku organizirano cijepljenje Pfizerovim cjepivom protiv COVID-19 infekcije, došlo je neočekivane nuspojave kod jednog umirovljenika zbog koje je cijepljenje obustavljeno do daljnjega.

Kako je neslužbeno i ekskluzivno doznao satirički portal NewsBar, osamdesetogodišnji štićenik Mata Knežević iz Belišća je neposredno nakon instalacije prve doze cjepiva počeo otežano raditi, a nakon što mu se čitav sustav zablokirao liječnici su bili prisiljeni hitnom intervencijom napraviti reset na tvorničke postavke.

“Ne možemo tvrditi kako ovakve reakcije nisu bile za očekivati, jer u uvjetima korištenja stoji kako bi pacijenti sa starijim hardwareom mogli biti nekompatibilni s novim čipom. Ovo je cjepivo najnovije generacije, a mi u Hrvatskoj imamo velik broj umirovljenika na prastarom hardwareu, a da ne spominjemo kako se mnogi nisu niti updejtali još od Hrvatskog proljeća, tako da sada moramo po starim medicinskim kartonima tražiti diskete s driverima kako se ovo ne bi ponovilo”, izjavio je za NewsBar dr. Ognjen Brusnik iz KBC-a Osijek.

Iz Microsofta poručuju kako će novi update koji stiže 15. siječnja otkloniti sve probleme s kojima se susreću liječnici prilikom instalacije Pfizerovog cjepiva kod starijih korisnika, zbog čega su savjetovali da s nastavkom cijepljenja pričekaju do tada. A za hitne slučajeve su dali preporuku liječnicima koja bi mogla dodatno usporiti čitav proces.

“Dobili smo preporuku da sve umirovljenike, prije instalacije novog cjepiva, resetiramo i formatiramo. No to nam stvara dodatne probleme jer nikada ne znamo hoćemo li ih moći ponovno bootati, pa hoćemo li imati sve potrebne drivere. Osim toga, proces formatiranja je za ljude u tim godinama vrlo opasan jer se lako pregrijavaju, pa onda imamo i dodatnih problema sa skidanjem temperature”, požalio se dr. Brusnik satiričkom portalu.

Zbog svega navedenog, Stožer je donio odluku o prekidu cijepljenja umirovljenika do 15. siječnja kada stiže novi update iz Microsofta. Capak je još jednom poručio kako su cjepiva i dalje izuzetno sigurna, te da je ovo normalna pojava te da treba pričekati nekoliko updatea dok se cjepivo u potpunosti ne debuggira.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.