Prati nas

Show

Kraj epidemije

Slavni seniori ubrzano se cijepe: ‘Pođi sa mnom, ako želiš živjeti!’

Popis poznatih starijih osoba koje su primile cjepivo sve je duži i duži što daje nadu da je pandemija pri kraju.

Objavljeno

|

foto: Arnold Schwarzenegger/Instaram

Popis poznatih osoba koje su primile cjepivo protiv koronavirusa sve je veći i veći. Među cijepljenima tako je i omiljena televizijska “zlica” Alexis, odnosno glumica Joan Collins, filmski Terminator Arnold Schwarzenegger, glumac Ian McKellen, gluca Judi Dench, sir David Attenborough, pjevač Tom Jones i brojni drugi.

Joan Collins (87) cijepila se u Londonu gdje živi te uz fotografiju tog čina, na Facebooku napisala: “Oduševljena sam da sam primila cjepivo AstraZenece. Hvala svima na bezbolnoj proceduri. Cijepila sam se isti dan kad i kraljica.”

Najpoznatiji Austrijanac u Hollywoodu, glumac i bivši guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger (73) cijepio se u drive-in centru za cijepljenje u Los Angelesu i tom se prilikom našalio s medicinskom sestrom koja ga je cijepila.

“Spusti tu iglu!”, rekao joj je zapovjednim tonom, što je referenca na njegov film Jingle All The Way. Nakon toga, kazao je kako nikad nije bio sretniji što mora čekati u redu. U stilu pravog Terminatora, svima je na koncu poručio: “Pođi sa mnom, ako želiš živjeti!”

Britanski glumac Ian McKellen (81) cijepio se među prvima jer je s obzirom na svoju dob u prioritetnoj skupini. Na Twitteru se pohvalio da je primio cjepivo i kazao kako nikone ne preporučuje oklijevanje u vezi s vakcinacijom.

Među cijepljenima je, naravno, i Sir David Attenborough (94), poznati prirodoslovac i autor televizijskih emisija uz koje su generacije naučile kako voljeti i čuvati prirodu.

O cijepljenju i samom virusu je kazao: “Ovaj nam je virus pokazao koliko smo ranjivi i svrnuo našu pažnju na to da nismo svemogući i da ne možemo baš sve kontrolirati.”

Cjepivo je primio i legendarni pjevač Tom Jones (80) o čemu se pohvalio u emisiji Joolsa Hollanda te tom prilikom kazao kako je dobra stvar u tome što ima 80 godina ta što je brzo bio na redu za cjepivo. “Bio je to kao da sam primio cjepivo protiv gripe”, rekao je Jones.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.