Prati nas

Vijesti

Konačno!

Grad Zagreb dozvolio je posjete domovima za starije i nemoćne

Nadaju se kako će i procjepljivanje korisnika, djelatnika i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji svakodnevnog života građana.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Zbog povoljnije epidemiološke slike, a sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, Grad Zagreb je izvijestio o novom režimu posjeta domovima za starije i nemoćne. Posjeti domovima sada su omogućeni, ali uz pridržavanje protuepidemijskih mjera.

“Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, najveći je prioritet Grada Zagreba i domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba od pojave epidemije. Uz velike napore, i prije svega strogo pridržavanje epidemioloških mjera od strane korisnika i djelatnika domova za starije osobe, suočavanje s virusom uspješno je svladavano tijekom cijele godine. Nadamo se kako će i procjepljivanje korisnika, djelatnika i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji svakodnevnog života građana, što svi nestrpljivo iščekujemo.

Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji posebno raduju posjetama korisnicima domova za starije osobe, kao uostalom i sami korisnici, ali napominjemo kako rizik od širenja zaraze još postoji stoga apeliramo na odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika. Upućujemo posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i načina odvijanja posjeta.

Otvaranjem domova za starije osobe za posjete zaštita zdravlja korisnika i dalje je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane”, stoji u priopćenju Grada Zagreba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.