Prati nas

Vijesti

Prerani odlazak

Građani raspravljaju o ostavštini ‘Purgera – dotepenca’ Milana Bandića

‘Hvala ti za sve što si činio za Zagreb. Za ostalo me nije briga. Neka selo priča’, napisala je jedna štovateljica preminulog zagrebačkog gradonačelnika.

Objavljeno

|

Milan Bandić (screenshot: Youtube)

Vijest o smrti Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika u čak 6 mandata, zatekla je mnoge. Pogotovo njegove političke suparnike koji su kampanju za nadolazeće lokalne izbore temeljili upravo na suprotstavljanju Bandićevom upravljanju gradom.

I dok političari u svojim javnim istupima jasno daju do znanja da će se danas suzdržati od javne kritike Bandićeva lika i djela, na društvenim mrežama otvorena je javna rasprava. Na službenoj Facebook stranici Grada Zagreba ispisano je više od tisuću komentara.

“Uvijek ću ga pamtiti jer od kad zapravo znam za sebe je bio gradonačelnik. Danas gledam toliko napredniji grad nego što je na svom početku zatekao. Izgubili smo velikog čovjeka, počivao u miru”, napisao je Antonio iz Zagreba.

“Imao je osjećaj za potrebe ‘malog čovjeka’. Otišao je posljednji političar koji je bio za čovjeka i neka mu je laka zemlja”, komentira Damir.

“Danas Zagreb tuguje zbog gubitka našeg velikog zapovjednika! Njegovo fantastično djelo u gradnji spomenika iznjedrilo je hrvatski ponos kakav već dugo nismo vidjeli. Počivaj u miru, gradonačelniče i hvala ti na svemu”, dodao je sarkastično Miroslav.

“Danas će fontane špricati na pola mlaza”, još je jedan od sarkastičnih komentara koje je dopisao Igor iz Splita.

“Poslije tebe Zagrepčanci neće imati nikad takvog velikog PURGERA-dotepenca. Hvala ti za sve što si činio za Zagreb. Za ostalo me nije briga. Neka selo priča”, komentar je Zagrepčanke Anite.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.