Prati nas

Vijesti

Doza viška

Liječnica objasnila što je to ‘višak cjepiva’

Brojni hrvatski uglednici tvrde da su cijepljeni – viškom cjepiva, što izaziva podsmjeh u javnosti.

Objavljeno

|

Ana Budimir (screenshot: HRT)

Cijepljenje preko reda tema je dana i pokretač oštrih rasprava. Mnogi oni za koje se ustanovilo da su primili cjepivo, iako nisu bili prioritetna skupina, tvrde da su cijepljeni – viškom cjepiva.

Ana Budimir, koordinatorica za cijepljenje KBC-a Zagreb, u večerašnjem je HTV-ovom Dnevniku objasnila što zapravo znači višak cjepiva.

Budimir je navela da je u prvoj deklaraciji lijeka bilo navedeno pet doza, ali su poslije upućeni da se može izvući šest.  “Mi smo iz nekih bočica uspjeli izvući i sedam doza”, rekla je.

“Višak nastaje jedino na kraju samog dana u kojem je predviđeno cijepljenje, ako vam ostane ta jedna koju ne želite odbaciti. Onda zovete zdravstvene radnike, mi smo u početku, kako ja radim u Mikrobiologiji, zvali naše iz Mikrobiologije, pa su se oni jedan po jedan uspjeli cijepiti. U principu to nije slučaj svaki dan”, istaknula je. 

Budimir je rekla da ne mogu biti sigurni hoće li izvući šest ili sedam doza. “Računamo negdje na šest i pol”, dodala je i otklonila mogućnost da bi se u njenoj ustanovi netko cijepio preko veze. Otkrila je i kako ju je nebrojeno puno ljudi zvalo zbog cijepljenja, ali da nikoga nije pustila preko reda.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.