Prati nas

Vijesti

Izlaz

Počelo masovno cijepljenje u Zagrebu; prijavilo se 85.000 Zagrepčana

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je da bi u Hrvatsku idućeg tjedna trebalo stići 23.400 doza Pfizerova cjepiva, 16.800 doza Moderne i 52.658 doza AstraZenece.

Objavljeno

|

foto: CDC/Unsplash

U Zagrebu je počelo masovno cijepljenje protiv koronavirusa, a u fokusu su stariji od 65 godina i kronični bolesnici. Naime, u ordinacije obiteljske medicine raspoređeno je 16.000 doza cjepiva protiv koronaviusa.

Liječnici koji ne žele cijepiti u vlastitim ordinacijama, mogu to obaviti na još 19 punktova u gradu, uključujući i dva paviljona Zagrebačkog velesajma.

Dosad se za cijepljenje prijavilo oko 85.000 Zagrepčana koji ulaze u spomenutu prioritetnu skupinu, a u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar  kažu da se taj broj svakodnevno povećava.

“Od 500 liječnika obiteljske medicini, njih 400 izrazilo je želju da cijepi, dakle imamo 400 cjepitelja”, rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Štampara za javni radio.

Šostar je dodao da će njih 35 posto cijepiti u svojim ordinacijama, a 65 posto na 19 punktova u Zagrebu. “Mi smo već u petak distribuirali većinu tog cjepiva, imamo na raspolaganju 12.000 doza AstraZenece”, rekao je i dodao da tri bočice treba dobiti svaki cjepitelj.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je da bi u Hrvatsku idućeg tjedna trebalo stići 23.400 doza Pfizerova cjepiva, 16.800 doza Moderne i 52.658 doza AstraZenece. U petak je stiglo 33.000 doza cjepiva AstraZenece, dok bi do kraja ožujka trebalo ukupno stići više od 700.000 doza, ako svi proizvođači ispune svoje obveze.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.