Prati nas

Vijesti

Smrt u plamenu

Počelo suđenje vlasnici doma u kojem je izgorjelo šestero štićenika. ‘Nisam kriva!’

Danas su se na suđenju pojavili i članovi obitelji stradalih korisnika doma, od kojih samo jedan u ovom postupku traži 225 tisuća kuna odštete. Ostali će odštetu pokušati ostvariti u parničnim procesima.

Objavljeno

|

screenshot: N1

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas je počelo suđenje vlasnici Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Andraševcu Gabrijeli Čičković zbog pogibije šestero korisnika u požaru 11. siječnja prošle godine, javlja Telegram.

Tužiteljstvo ju tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine. Za to Kazneni zakon predviđa od tri do 15 godina zatvora.

Uplakana vlasnica krivnju negira i među dokazima traži da se ispita vlasnik tvrtke od koje je kupila grijalicu čiji je kvar, kako su utvrdili vještaci, izazvao požar u dvorišnom drvenom objektu.

Oglas

Kako u objektu na adresi Dolinska 22 nije bilo nikoga od zaposlenih, požar se proširio po cijeloj unutrašnjosti. Šestero ljudi starih između 104 i 69 godina ugušilo se ugljičnim monoksidom, a zatim su njihova tijela izgorjela, rekonstruirali su istražitelji koji vjeruju da imaju dovoljno dokaza za o krivnju vlasnice doma.

Danas su se na suđenju pojavili i članovi obitelji stradalih korisnika doma, od kojih samo jedan u ovom postupku traži 225 tisuća kuna odštete. Ostali će odštetu pokušati ostvariti u parničnim procesima, piše Telegram.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.