Prati nas

Vijesti

gospođa branka

Prva cijepljena osoba u Hrvatskoj nije umrla. Naprotiv, gospođa Aničić uživa u slobodi

Počela se širiti lažna vijest da je preminula Branka Aničić. No to ne može biti dalje od istine jer gospođa uživa u životu kao nikad prije.

Objavljeno

|

screenshot: HTV

U više novinskih redakcija stigla je, srećom lažna, vijest da je preminula gospođa Branka Aničić, gospođa koja je prva u Hrvatskoj primila cjepivo protiv koronavirusa.

Vijest je stigla i do ministra zdravstva, Vilija Beroša, koji je nazvao ravnatelja DZ-a Zagreb Zapad (pod koji spada DZ Trešnjevka) Miroslava Hanževačkog i uvjerio se da je doista riječ o lažnoj vijesti.

“To apsolutno nije istina, već ste četvrti koji nam šalju isti upit. Mi smo sve provjerili, gospođa se osjeća dobro i ne možemo vjerovati da se šire takve lažne informacije. Njoj nije ništa, ona se osjeća dobro. Ne znam otkud dolazi ta vijest. Čudno je da nas stalno netko pita o tome, pa čak i ministar, kao da tražimo da bude problem”, rekao je za Index Hanževački.

Dodao je da je gospođa Aničić 20. siječnja primila drugu dozu cjepiva te da se osjeća dobro. Zapravo, gospođa Aničić ne samo da je dobro, nego je sjajno i uživa u slobodi, a život joj se, malo po malo, vraća u normalu. Kako je rekla za Jutarnji list, nakon što je dobila i drugu dozu cjepiva te stekla potreban imunitet, prvo se ponovno susrela sa svojom obitelji koju nije vidjela skoro godinu dana.

Branka Aničić (screenshot: HTV)

“Kada su me ugledali, praunuci su mi se zatrčali u naručje takvom snagom da su me gotovo srušili. Čim je bilo moguće, došli su me posjetiti. Popili smo kavu i pojeli čokoladu”, kazala je vesela 82-godišnjakinja.

Gospođa Branka sada ponovno uživa u omiljenim aktivnostima, šeće Trešnjevačkim placom, kupuje voće i gušta u slobodi.

“Jest, stvarno je lijepo. Zapravo, prvog dana kada su nas ‘pustili’, nisam ni sama bila svjesna koliko smo bili zatvoreni. Malo sam prošetala, vidjela kako izgleda vanjski svijet”, kazala je Branka za Jutarnji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.