Prati nas

Show

Ostavlja glumu

Žarko Potočnjak: Nekad sam za seriju mogao kupiti kuću, a danas ne mogu ni dva kvadrata’

To nije novac, i smiješno je kad netko kaže da to radi zbog novca. Odi cijepat drva i jednako ćeš zaraditi, kaže glumac.

Objavljeno

|

Žarko Potočnjak (screenshot: Ko te šiša)

Proslavljeni kazališni, televizijski i filmski glumac Žarko Potočnjak nakon više od pet desetljeća oprašta se od glume, i to znakovito – na svoj 75. rođendan koji danas slavi, piše Večernji list.

“Ne odlazim zbog mlađih generacija, već jednostavno zbog situacije u kojoj su se našli kazalište i film. U njima je uvijek bio neki kaos i teško se postizao kakav rezultat, a sada u ovoj pandemiji to je takvo rasulo da ne vjerujem da će se u idućih četiri-pet godina išta poboljšati i zato ne želim više imati posla s time. Radije ću doma čitati knjige”, kaže Potočnjak.

Potočnjak se okušao i u sapunici, no čini se da mu više nije do toga. “Snimio sam samo jednu sapunicu i imao dvostruko veći honorar od svih drugih, ali to mi je bio džeparac. Nekad sam za seriju mogao kupiti kuću, a sada ne mogu ni dva kvadrata. To nije novac, i smiješno je kad netko kaže da to radi zbog novca. Odi cijepat drva i jednako ćeš zaraditi “, odrješit je Potočnjak, koji zna što će raditi u mirovini.

“Imam malo imanje kraj Okića, lijepo mi je tamo. Imam stolarsku radionicu i volim raditi modele brodova. Uglavnom radim s drvom, a tu su sada i unuci. Trenutačno imam jednoga, ali za par dana stiže i drugi”, kaže za Večernji Potočnjak, otac kćeri Mirne koju je dobio u braku s bivšom suprugom, glumicom Asjom Jovanović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.