Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Djelatnici doma omamljivali starce pa im krali nakit

Objavljeno

|

foto: MabelAmber/Pixabay

Dvoje neimenovanih djelatnika doma za starije i nemoćne osobe na području Primorsko-goranske županije optuženi su za krađu zlatnog nakita od uspavanih štićenika, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci.

34-godišnjaka i 55-godišnjakinju je riječko Općinsko državno odvjetništvo optužilo za tešku krađu pred Općinskim sudom u Rijeci. Tereti ih se da su od studenog 2019. do listopada 2020, štićenicima doma davali lijekove od kojih bi zaspali. Nakon toga su skidali s njih zlatni nakit. Optuženi su da su na taj način okrali šestero štićenika doma za oko 60 tisuća kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.