Prati nas

Show

Životna mudrost

George Clooney: ‘Da mi je netko rekao da život počinje s 50, ne bih mu vjerovao’

Poznati glumac otvorio je dušu u nedavnom intervjuu i pružio rijedak uvid u svoj obiteljski život.

Objavljeno

|

George Clooney (screenshot: The Graham Norton Show)

U vrijeme kad je George Clooney navršio 50 godina, već je bio Oscarom nagrađeni glumac s desecima filmskih i televizijskih uloga. Također se etablirao kao cijenjeni redatelj, producent, poduzetnik, filantrop i aktivist, piše portal Today. Imao je sve – ili je barem tako mislio.

No, tijekom nedavnog intervjua, Clooney je rekao da kad sada, kao obiteljski čovjek, gleda na one dane, može vidjeti koliko je njegov život bio “nevjerojatno prazan”, unatoč svom uspjehu. Razlog? Očinstvo mu je dalo mnogo više od Hollywooda. “Oh, oni su mi sve. Daju mi osjećaj pripadnosti i osjećaj doma i bezuvjetne ljubavi – sve stvari za koje ste se nadali da bi ih mogli dobiti od zaista dobre karijere i psa. No sad shvaćate da je ovo puno više od toga”, kazao je Clooney.

Ipak, čak i znajući sve što sada zna o obiteljskom životu, 59-godišnjak kaže da je sretan što nije ocem postao i prije. Jer ključan element za zasnivanje obitelji, došao je tek kasnije. “Pronašao sam pravu osobu s kojom bih htio imati obitelj”, rekao je.

Međunarodnu odvjetnicu za ljudska prava, Amal Clooney, oženio je 2014. godine, a svoje blizance, Alexandera i Ellu, dobili su 2017. A do tada nije imao pojma što propušta.

“Postoje neki ljudi čiji je cilj imati djecu. Ja nisam bio takav. Nisam mislio da će mi život biti neispunjen bez djece. Osjećao sam se kao da imam prilično pun život. No tada sam upoznao Amal i shvatio da mi je život bio prilično prazan. A onda kad još u sve to ubacite ovo dvoje djece, onda odjednom shvatite koliko je nevjerojatno bilo prazno.”

Život mu je sada ispunjen, a on obožava svoju djecu podučavati nepodopštinama. “Čitav mi je posao podučavati ih doista užasnim stvarima”, rekao je sa smiješkom. “Stvarno uživam naučiti svoju djecu da rade stvari koje šokiraju njihovu majku.” Primjerice, umjesto da nauči svoju djecu stavljati namaz od lješnjaka na komad tosta ili voća, on ih je naučio napuniti pelene Nutellom, pa čak i razmazati malo po nogama. “Amal tada kaže: ‘Ok, čekaj! Ne miči se!'”, uz smijeh opisuje reakciju svoje supruge. “A klinci onda uzmu pelenu i pojedu Nutellu.”

Očito je, nakon toliko dugog čekanja da postane tata, zaista doveo te tipične očinske šale na zavidnu razinu – na maminu žalost. Zapravo, ako postoji bilo kakva potreba da se u kući uvodi disciplina, nisu djeca ta koja će dobiti “jezikovu juhu”. “Amal ih uopće ne disciplinira. Oni ne trebaju disciplinu. No ona disciplinira mene i kaže mi: “Stvarno? To su sve što su naučili danas?’ Najgore što možete učiniti je da me ostavite nasamo s njima na dulje vrijeme jer su stvari koje nauče jednostavno užasne.”

Međutim, istina je da Amal zapravo nema pritužbi na to. “Zaista smo pravi tim otkako smo se upoznali”, rekao je Clooney. “Najdulje što smo ikad bili razdvojeni je tri ili četiri dana. Nikada se nismo posvađali, što ljude uvijek čudi kad im kažem. Znate, u braku smo sedam godina. Imamo zaista divan zajednički život. Oboje smo zauzeti, ali oboje smo jako uključeni u život onog drugoga, što je lijepo.”

Kad je bio mlađi, da mu je netko rekao da će mu se nakon 50-te dogoditi najljepši dio života, smatrao bi tu činjenicu tužnom. “Smatrao sam da si s 50 praktički mrtav”, rekao je Clooney. “Za par mjeseci ću napuniti 60 godina. Sad mislim da ni sa 60 nisi toliko star. Dobro sam. Ja sam sa svime u redu. Oko 70. rođendana ću se malo zamisliti, ali mislim da se s ostalim rođendanima mogu nositi.”

Pogledajte razgovor s Georgeom Clooneyem:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.