Prati nas

Show

Laskava titula

Alemka Markotić izglasana je za Zagrepčanku godine, dobit će i novčanu nagradu

Većina iz redova HDZ-a i stranke Stranke rada i solidarnosti bila je za Markotić, dok su suzdržani bili nezavisni Renato Petek i SDP-ova Mladenka Pašalić Patarčec.

Objavljeno

|

Alemka Markotić (screenshot: HRT)

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” i članica nacionalnog Stožera civilne zaštite, Alemka Markotić, s pet glasova “za” i dva suzdržana, postala je Zagrepčanka godine. Tako je odlučio Odbor za javna priznanja Gradske skupštine.

Ovu odluku mora još 16. ožujka potvrditi Gradska skupština, a s time dobitnici ide i nagrada od 50.000 kuna. Nagrada bi trebala biti dodijeljena na Dan Grada Zagreba 31. svibnja.

Većina iz redova HDZ-a i stranke Stranke rada i solidarnosti bila je za Markotić, dok su suzdržani bili nezavisni Renato Petek i SDP-ova Mladenka Pašalić Patarčec.

“Ovim prijedlogom koji dolazi iz kuhinje HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti smatram da je nagrada obezvrijeđena. Žena koja tu nagradu dobije treba imati vrijednosti koje stoje u javnom pozivu – uzorita i primjer u društvu. No profesorica Makotić dio je jednog tijela koje je donosilo odluke mjera za vrijeme pandemije, a istovremeno ih je kršila”, objasnio je svoju suzdržanost Petek.

No HDZ-ov Mario Župan misli da to ne znači da je Markotić mjere i kršila, budući da je stajala vani, s maskom te odgovarajućom distancom. “Njen je jedini teret da je držala govor na misi”, smatra Župan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.