Prati nas

Vijesti

Ispraćaj Milana Bandića

Filharmonija i klapa: Detalji komemoracije i posljednjeg ispraćaja Milana Bandića

Organizatori posljednjeg ispraćaja gradonačelnika, kako doznaje Jutarnji, razgovaraju s crkvenih vrhom da pogreb vodi kardinal Josip Bozanić, ali nemaju još za to potvrdu.

Objavljeno

|

foto: zagreb.hr

Ivica Lovrić, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kazao je u programu Nove TV da će se komemoracija za Milana Bandića održati u utorak u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Zbog epidemioloških mjera neće baš svi moći ući u HNK. “Bit će postavljen i video zid na trgu ispred, tako da svi koji žele mogu pratiti komemoraciju, a bit će i izravan prijenos na televiziji. Imat ćemo tri govornika. U ime Vlade će govoriti ministrica Nina Obuljen Koržinek i Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj i suradnika gospodina Bandića. Na kraju će govoriti Jelena Pavičić Vukičević”, rekao je Lovrić za Dnevnik.hr.

Otkrio je da će u pratnji biti Zagrebačka filharmonija,. “Znamo da je gradonačelnik bio posebno vezan uz filharmoniju i bila mu je pri srcu. Sutra će mu filharmonija biti u prilici odati dug”, kaže Lovrić.

Komentirao je i činjenicu da premijer Andrej Plenković neće doći na komemoraciju. Kazao je da se Plenković danas upisao u knjigu žalosti i sastao s Jelenom Pavičić Vukičević. “Koliko nam je kazao bit će na pogrebu. Sutra je na putu. Mislim da će dvoje ministara biti u izaslanstvu i to je primjereno”, smatra.

Dan poslije, u srijedu, Bandić će biti pokopan na Mirogoju u 12 sati u posebnoj grobnici kod malih arkada koja se danas uređuje, blizu Zida boli i nedaleko od groba velikog gradonačelnika Većeslava Holjevca. Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” i Đani Stipaničev, kako doznaje Jutarnji.hr, izvest će tri pjesme koje je Bandić volio

Na posljednjem ispraćaju na Mirogoju za Bandića će se izvesti jedna od njegovih omiljenih pjesama “Stina pradidova” klape Intrade, volio je jako i pjesmu Ive Robića “Golubovi”, a izvest će se i “Pod brajde” Rajka Suhodolčana.

Organizatori posljednjeg ispraćaja gradonačelnika, kako doznaje Jutarnji, razgovaraju s crkvenih vrhom da pogreb vodi kardinal Josip Bozanić, ali nemaju još za to potvrdu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.