Prati nas

Vijesti

Novac

Petrović: 800 tisuća umirovljenika dobiti će COVID dodatak

RTL neslužbeno doznaje da će ga dobiti oni čija je mirovina manja od 4.000 kuna. Oni s najmanjom, dobit će najviše.

Objavljeno

|

Jasna Petrović (foto: Vlatka Koren)

“Prijepora nema, glavne stvari su dogovorene”, kazali su o COVID dodatku iz Sindikata umirovljenika Hrvatke. Kako javlja RTL, dodatak će dobiti oko 800.000 umirovljenika.

Umirovljenici s najnižim primanjima trebali bi tako dobiti skoro jednu cijelu dodatnu mirovinu.  “Svakako za one koji su zanemareni, socijalno isključeni i siromašni, a to je u najmanju ruku u Hrvatskoj 800 tisuća umirovljenika. COVID dodatka treba biti i bit će ga”, poručuje predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović.

Petrović kaže da imaju čvrsto obećanje, no o iznosima, za sada, ne želi javno govoriti. “Ali bit će svakako dobar dodatak za one koji su najsiromašniji”, kazala je. RTL neslužbeno doznaje da će ga dobiti oni čija je mirovina manja od 4.000 kuna. Oni s najmanjom, dobit će najviše. O detaljima se još razgovara s Maticom, Sindikatom i strankom umirovljenika. 

“Moramo biti svjesni, s druge strane, fiskalnih ograničenja našeg proračuna. Moramo biti svjesni koliki je to trošak na rashodovnoj strani proračuna”, rekao je ministar Josip Aladrović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.