Prati nas

Vijesti

AstraZeneca

Pred kamerama: Plenković, Beroš i Jandroković cijepili se AstraZenecom

Trojac se, u Banskim dvorima, javno cijepio cjepivom AstraZenece. Time su slijedili primjer mnogobrojnih europskih dužnosnika koji na taj način žele isključiti sumnje u kvalitetu toga cjepiva.

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: HTV)

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković cijepljeni su protiv koronavirusa nešto poslije 9 sati.

Trojac se, u Banskim dvorima, javno cijepio cjepivom AstraZenece. Iako su svo troje preboljeli koronavirus i cjepivo im, vjerojatno nije potrebno, slijedili su primjer mnogobrojnih europskih dužnosnika koji na taj način žele isključiti sumnje u kvalitetu toga cjepiva.

Premijer je jučer rekao da se dostava određene pošiljke cjepiva prebacuje iz četvrtog u drugo tromjesečje kako bi se do ljeta ubrzala dinamika cijepljenja. “Problem koji je nastao nije samo kod nas, nego i drugdje, sa sporom proizvodnjom i sa sporom dostavom AstraZenece, koja je bila prva ponuđena narudžba ovoga ljeta”, rekao je Plenković.

Vili Beroš (screenshot: HTV)

“Obećano – učinjeno! S premijerom i predsjednikom Sabora cijepio sam se s AZ. Predano radimo na tome da se što više građana cijepi kako bismo nastavili raditi i živjeti sa što manje rizika od zaraze. Svaki cijepljeni pojedinac korak je bliže prema ‘staro normalno'”, napisao je Beroš na Twitteru.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.