Prati nas

Vijesti

Zagreb

Sindikat i Matica: Socijalnu osjetljivost za Bandićevog mandata doživio je rijetko koji grad

Socijalni model koji je svima s mjesečnim prihodom do 3.200 kuna omogućio besplatni javni gradski prijevoz, mjesečna novčana pomoć umirovljenicima s mirovinama nižima od 1.500 kuna, pučke kuhinje, skloništa te otvorenost za rješavanje žurnih slučajeva su značajke Bandićevog Zagreba.

Objavljeno

|

Milan Bandić (foto: Zagreb.hr)

Dvije najveće umirovljeničke udruge Matica umirovljenika Hrvatske (MUH) i Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH), izražavaju žalost zbog prerane smrti dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji je dvadesetak godina na toj dužnosti posebno zagovarao socijalno osjetljivi model razvoja grada za starije građane, ali i sve one koji su u potrebi.

“Nije slučajno da se najranjiviji i najsiromašniji građani opraštaju sa svojim gradonačelnikom, jer je Zagreb za njegovog mandata živio socijalnu osjetljivost kao rijetko koji drugi grad u Hrvatskoj”, stoji u priopćenju udruga.

“Tu činjenicu nitko ne može osporiti, ma kakve imao dvojbe druge naravi. Socijalni model koji je svima s mjesečnim prihodom do 3.200 kuna omogućio besplatni javni gradski prijevoz, mjesečna novčana pomoć umirovljenicima s mirovinama nižima od 1.500 kuna, pučke kuhinje, skloništa te otvorenost za rješavanje žurnih slučajeva su značajke Bandićevog Zagreba.”

“Ostat će nam u trajnom sjećanju nesebična pomoć gradonačelnika i njegova prisutnost na našim skupovima i aktivnostima. Za očekivati je da će njegov nasljednik/ca nastaviti takvu empatičnu politiku glavnog grada”, piše u dopisu kojeg potpisuju Jasna A. Petrović (SUH) i Višnja Fortuna (MUH).

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.