Prati nas

Vijesti

Susjedi

Slovenski državni vrh cijepio se AstraZenecom

Cijepio sam se jer želim da epidemija završi. Vjerujem znanosti i stručnjacima koji nas pozivaju na cijepljenje, kazao je Pahor.

Objavljeno

|

foto: NIJZ/Twitter

Kako bi povratila povjerenja slovenskih građana u cjepivo koje je Europska agencija za lijekove (EMA) proglasila učinkovitim i sigurnim za primjenu, javno su se cijepili predsjednik države Borut Pahor, premijer Janez Janša, predsjednik parlamenta Igor Zorčič i predsjednik Državnog vijeća Alojz Kovšca.

“26. prosinaca stigla je prva pošiljka cjepiva. Za novogodišnju želju sam poželio da Dan državnosti 26. listopada proslavimo zajedno u cijeloj domovini. Imamo cjepivo koje je glavni način da se to dogodi”, objavio je predsjednik Borut Pahor. “Cijepio sam se jer želim da epidemija završi. Vjerujem znanosti i stručnjacima koji nas pozivaju na cijepljenje”, dodao je Pahor.

Vlada Republike Slovenije potvrdila je da se cijepio i slovenski premijer Jandez Janša. U petak se cijepio i ministar obrane Matej Tonin, a idućih će dana, prema planu, to učiniti i ostali članovi Vlade.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.