Prati nas

Vijesti

Oštre mjere

Zagreb propisuje maske i na otvorenom, Capak kaže da za tim nema potrebe

Zagrepčani će i na teresama kafića morati nositi maske. Smjet će ih spustiti tek kad prinose kavu ustima.

Objavljeno

|

Zvonimir Šostar (foto: Zagreb.hr)

Zagrebački Stožer civilne zaštite objavio je kako se u glavnom hrvatskom gradu uvode dvije nove epidemiološke mjere. Korištenje zaštitnih maski bit će obavezno u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja, a bez izuzetaka se uvodi i obaveza nošenja maski na svim otvorenim prostorima. 

“Nema izuzetaka. Do sada je bilo nošenje maski ako se ne može držati razmak. Sada je svugdje na otvorenom prostoru, ova mjera vrijedi za sve”, pojasnio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar. Upitan je što s ljudima koji sjede na terasama kafića. “I oni, kad piju kavu, mogu maknuti masku, a onda je odmah moraju vratiti na lice”, pojasnio je Šostar.

“Masku morate staviti čim izađete iz svoje kuće i ne skidati je dok se ne vratite. Kao što smo rekli na pressici ranije danas, morate je nositi i kada na terasi kafića pijete kavu. Odmaknete je, popijete i vratite masku”, dodatno je obrazložio za Telegram.hr.

“Ako se nalazite negdje sami, nema potrebe nositi masku. Mjera nošenja maski na otvorenom odnosi se na mjesta gdje je puno ljudi, na tržnici, na rivi, a vjerujem da će i zagrebački prijedlog biti logičan. Moram vidjeti njihov zahtjev”, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.