Prati nas

Vijesti

Lokalni izbori

Zmajlović (SDP) obećao umirovljenicima Zagrebačke županije besplatne sistematske preglede

U Zagrebačkoj županiji nemaju svi jednaki pristup uslugama i to zdravstveni standard u čini ispodprosječnim, smatra kandidat za župana.

Objavljeno

|

Mihael Zmajlović (foto: PR)

SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović najavio je uvođenje besplatnih sistematskih pregleda za umirovljenike, ako postane župan.

“U Zagrebačkoj županiji živi 70.246 umirovljenika. Prosječna mirovina iznosi svega 2.560 kuna, što je i nedovoljno za kvalitetan život u trećoj životnoj dobi. Dodatno, velik broj naših umirovljenika ima znatno manje od toga. Zbog toga si ne mogu priuštiti odlazak na sistematski pregled, čak i ako je ta usluga dostupna. Na taj način zanemaruju svoje zdravlje, nažalost iz financijskih razloga. Umjesto da im Županija omogući zdravu i aktivnu treću životnu dob, sustav se ne bavi proaktivno njihovim zdravljem, dok nažalost nije prekasno”, smatra Zmajlović. 

Zmajlović je i ranije upozoravao na nejednaku uslugu zdravstvene skrbi u Zagrebačkoj županiji. Smatra da joj nedostaje specijalističkih ambulanti, uređaja i zdravstvenih djelatnika pa se za većinu pregleda mora u Zagreb. U nekim gradovima postoji samo primarna zdravstvena zaštita, naglasio je i dodao:

“U Zagrebačkoj županiji nemaju svi jednaki pristup uslugama i to zdravstveni standard u čini ispodprosječnim. Županija je nedavno digla kredit za kupnju privatne kuće za ured ravnatelja Hitne medicine. Tih 1,7 milijuna kuna mogla je utrošiti u specijalizacije liječnika ili osiguravanje bolje usluge. To je samo jedan od primjera kako se rasipa novac iz županijskog proračuna.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.