Prati nas

Vijesti

Lokalni izbori

Davor Filipović (HDZ) umirovljenicima najavljuje dostavu obroka, hospicij, sigurni prijevoz

Najvažnije u idućem razdoblju je spriječiti siromaštvo i socijalno isključivanje starijih sugrađana i u tome očekujem široku podršku svih dionika u druš­tvu, jer stariji građani trebaju kvalitetnije i dostojanstveno živjeti, odgovorili su iz Filipovićeva stožera.

Objavljeno

|

Davor Filipović (screenshot: HDZ/Youtube)

Na lokalnim izborima 16. svibnja 2021. godine, Zagrepčani će odabrati kandidate koji će ući u drugi izborni krug. Što najistaknutiji kandidati nude umirovljenicima, doznao je Glas umirovljenika.

“Svjesni smo izazova s kojima se suočavaju naši stariji su­građani. Vrijeme pandemije i potresa velik je izazov za njihovo zdravlje te otežava njihove ma­terijalne uvjete. Nitko od njih ne treba strahovati, jer će nova grad­ska uprava na čelu s Hrvatskom demokratskom zajednicom brižno skrbiti o starijim sugrađanima koji zaslužuju posebnu skrb društva”, kaže kandidat Davor Filipović.

“Kako bismo ažurno pratili po­trebe starijih sugrađana, oformit ćemo Savjet za osobe starije dobi, koji će biti podrška gradonačelniku u donošenju odluka koje trebaju unaprijediti položaj starijih sugrađana. Zadržat ćemo postojeću razinu i dodatno unaprijediti socijalna prava građana treće životne dobi radi njihova boljeg materijalnog statusa i kvalitete života. U suradnji i sinergiji s državom, osigurat ćemo im najvišu moguću razinu zdravstvene i socijalne skrbi. Izradit ćemo novi strateški dokument skrbi za starije osobe u kojem ćemo definirati pojedine ciljeve kojima ćemo poboljšati položaj starijih osoba”, odgovorili su iz HDZ-a.

“Brinut ćemo se za dostupnost izvaninstitucijskih oblika skrbi poput pomoći u kući, halo pomoći, organiziranih dnevnih aktivnosti i dnevnog boravka te po potrebi i usluge smještaja. Osobama treće dobi omogućit će se što duži život u vlastitom domu, a smještaj u insti­tuciju primjenjivat će se samo kada drugi oblici skrbi nisu dostatni.”

Dostava obroka kući

“U planu nam je poticati programe koji pridonose zdravijem i aktivnijem starenju te raditi na dostupnijem javnom prijevozu. Proširit ćemo i unaprijediti mrežu gerontoloških centara za pove­ćanje kapaciteta sukladno gradskim potrebama te osnovati centre za pomoć u kući u svim gradskim četvrtima radi boljeg životnog standarda i lakšeg života starijih sugrađana. Unaprijedit ćemo usluge dostave obroka i gerontodomaćice i uvesti uslugu prijevoza putem sigurnog i pouzdanog vozača. Radit ćemo na izgradnji usta­nove za palijativnu skrb, hospicija, u Zagrebu kako bismo osigurali 24-satnu kvalitetnu skrb za ranjive skupine. Najvažnije u idućem razdoblju je spriječiti siromaštvo i socijalno isključivanje starijih sugrađana i u tome očekujem široku podršku svih dionika u druš­tvu, jer stariji građani trebaju kvalitetnije i dostojanstveno živjeti”, odgovorili su iz Filipovićeva stožera Glasu umirovljenika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.